Plăcintă cu carne. Reţeta salvatoare când nu mai ştii ce să găteşti
Savuroasă şi săţioasă, această plăcintă cu carne de vită şi legume poate fi o reţetă perfectă pentru cei care ocolesc acest tip de carne, dar şi pentru mesele la care nu mai idee ce să prepari. Impresionează pe cei dragi cu un preparat deosebit!
Ingrediente pentru 5 porții
600 g pulpă de vită
2 cepe
2 morcovi
½ țelină
2 foi de dafin
1 ardei mic
20 g pastă de tomate
sare
piper
40 ml ulei
1 ou
1 pachet aluat foitaj
Te-ar mai putea interesa: Reţetă în paşi. Miniplăcinte cu carne de vită
Mod de preparare
Cureți legumele și tai carnea bucăți mici, pe care le speli în mai multe ape. Le pui la fiert împreună cu un morcov, o ceapă, țelina și foile de dafin. Condimentezi cu sare și ții pe foc până când furculița intră cu ușurință în carne. O scoți, o lași la răcorit și o tai în bucăți mici.
Încingi uleiul și călești ceapa și morcovul rămase, tocate în prealabil. Le ții până devine ceapa sticloasă și s-a înmuiat puțin. Dai deoparte și le amesteci cu carnea, pasta de tomate, ardeiul tocat, sare și piper, după gust.
Vezi şi: Tacos de barbacoa. Te va cuceri, chiar de ocoleşti carnea de vită
Pui într-o tavă rotundă, tapetată, o foaie de aluat foitaj, tăiată după dimensiunea tăvii, având grijă să îmbraci și marginile. Pui umplutura, o nivelezi și așezi deasupra o altă foaie de aluat. Rulezi, lipești ușor marginile și ungi plăcinta cu oul bătut. O dai la cuptor la 190 °C, 20-25 de minute.
FOTO: Shutterstock