Reţetă în paşi. Miniplăcinte cu carne de vită
Aceste mini plăcinte cu carne de vită reprezintă o variantă mai uşor de savurat la o petrecere în aer liber. Vezi cum să le prepari pas cu pas!
Minitartele sunt potrivite la petreceri, deoarece sunt concepute special pentru a fi mai simplu de consumat. Din acest motiv, sunt şi favoritele tuturor invitaţilor, copii sau adulţi.
Plăcintele de casă implică folosirea câtorva ingrediente cheie care îţi asigură o umplutură delicioasă și aromată pe care o înveleşti într-un aluat. Pentru umplutură, alege carne de vită care este cea mai potrivită pentru plăcintă. Şi ceapa îi va da o aromă deosebită. Aluatul poate fi unul cumpărat, dar este mult mai apreciat ca gust unul preparat în casă, din câteva ingrediente. Reţine să-l laşi la frigider o jumătate de oră înainte de a-l umple cu amestecul de carne!
Ingrediente necesare pentru patru porţii
Pentru aluat:
255 g făină
170 g unt
1 praf de sare
1 gălbenuș
40 ml apă rece
Pentru umplutură:
2 cepe
500 g carne de vită
2 cartofi
1 ardei
50 g măsline negre feliate
40 ml ulei
sare
1 ou, pentru uns
Te-ar mai putea interesa: Tartă cu sparanghel
Mod de preparare
Pas 1
Amesteci făina cu untul rece tăiat cubulețe, până obții o consistență nisipoasă, apoi adaugi gălbenușul și sarea. Frămânți și torni apă cât să obții un aluat omogen, care nu se mai ține de degete. Îi dai o formă rotundă și-l înfășori în folie alimentară. Îl ții la frigider 30 de minute.
Pasul 2
Toci cepele, le călești în ulei până devin sticloase, apoi adaugi carnea tăiată cubulețe mici, amesteci, torni apă cât să acoperi carnea și lași să fiarbă la foc mic.
Vezi şi: Plăcintă cu carne de vită şi ciuperci
După ce s-a pătruns carnea, adaugi ardeiul tocat, cartofii tăiați cubulețe și măslinele feliate. Asezonezi cu sare, după gust, acoperi și mai lași să fiarbă 10 minute, apoi dai deoparte și lași la răcorit.
Pasul 3
Împarți aluatul în jumătate și întinzi foi din aluat. Pui jumătate din ele în forme de minitarte, inclusiv pe margini.
Pasul 4
Umpli miniformele cu compoziția de carne și le acoperi cu o altă foaie de aluat. Ungi minitartele cu oul bătut, apoi le dai la cuptor, la 220 °C, pentru șapte – opt minute, până se rumenesc.
FOTO: Shutterstock