Reţetă în paşi. Miniplăcinte cu carne de vită

Aceste mini plăcinte cu carne de vită reprezintă o variantă mai uşor de savurat la o petrecere în aer liber. Vezi cum să le prepari pas cu pas!

image

Minitartele sunt potrivite la petreceri, deoarece sunt concepute special pentru a fi mai simplu de consumat. Din acest motiv, sunt şi favoritele tuturor invitaţilor, copii sau adulţi.

Plăcintele de casă implică folosirea câtorva ingrediente cheie care îţi asigură o umplutură delicioasă și aromată pe care o înveleşti într-un aluat. Pentru umplutură, alege carne de vită care este cea mai potrivită pentru plăcintă. Şi ceapa îi va da o aromă deosebită. Aluatul poate fi unul cumpărat, dar este mult mai apreciat ca gust unul preparat în casă, din câteva ingrediente. Reţine să-l laşi la frigider o jumătate de oră înainte de a-l umple cu amestecul de carne!

Ingrediente necesare pentru patru porţii

Pentru aluat: 

255 g făină 

170 g unt 

1 praf de sare 

1 gălbenuș 

40 ml apă rece 

Pentru umplutură: 

2 cepe 

500 g carne de vită 

2 cartofi 

1 ardei 

50 g măsline negre feliate 

40 ml ulei 

sare 

1 ou, pentru uns 

Te-ar mai putea interesa: Tartă cu sparanghel

Mod de preparare

Pas 1

image

Amesteci făina cu untul rece tăiat cubulețe, până obții o consistență nisipoasă, apoi adaugi gălbenușul și sarea. Frămânți și torni apă cât să obții un aluat omogen, care nu se mai ține de degete. Îi dai o formă rotundă și-l înfășori în folie alimentară. Îl ții la frigider 30 de minute. 

Pasul 2

image

Toci cepele, le călești în ulei până devin sticloase, apoi adaugi carnea tăiată cubulețe mici, amesteci, torni apă cât să acoperi carnea și lași să fiarbă la foc mic. 

Vezi şi: Plăcintă cu carne de vită şi ciuperci

După ce s-a pătruns carnea, adaugi ardeiul tocat, cartofii tăiați cubulețe și măslinele feliate. Asezonezi cu sare, după gust, acoperi și mai lași să fiarbă 10 minute, apoi dai deoparte și lași la răcorit. 

Pasul 3

image

Împarți aluatul în jumătate și întinzi foi din aluat. Pui jumătate din ele în forme de minitarte, inclusiv pe margini.  

Pasul 4

image

Umpli miniformele cu compoziția de carne și le acoperi cu o altă foaie de aluat. Ungi minitartele cu oul bătut, apoi le dai la cuptor, la 220 °C, pentru șapte – opt minute, până se rumenesc. 

FOTO: Shutterstock



Recente

ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg