Reţetă în paşi. Miniplăcinte cu carne de vită

Aceste mini plăcinte cu carne de vită reprezintă o variantă mai uşor de savurat la o petrecere în aer liber. Vezi cum să le prepari pas cu pas!

image

Minitartele sunt potrivite la petreceri, deoarece sunt concepute special pentru a fi mai simplu de consumat. Din acest motiv, sunt şi favoritele tuturor invitaţilor, copii sau adulţi.

Plăcintele de casă implică folosirea câtorva ingrediente cheie care îţi asigură o umplutură delicioasă și aromată pe care o înveleşti într-un aluat. Pentru umplutură, alege carne de vită care este cea mai potrivită pentru plăcintă. Şi ceapa îi va da o aromă deosebită. Aluatul poate fi unul cumpărat, dar este mult mai apreciat ca gust unul preparat în casă, din câteva ingrediente. Reţine să-l laşi la frigider o jumătate de oră înainte de a-l umple cu amestecul de carne!

Ingrediente necesare pentru patru porţii

Pentru aluat: 

255 g făină 

170 g unt 

1 praf de sare 

1 gălbenuș 

40 ml apă rece 

Pentru umplutură: 

2 cepe 

500 g carne de vită 

2 cartofi 

1 ardei 

50 g măsline negre feliate 

40 ml ulei 

sare 

1 ou, pentru uns 

Te-ar mai putea interesa: Tartă cu sparanghel

Mod de preparare

Pas 1

image

Amesteci făina cu untul rece tăiat cubulețe, până obții o consistență nisipoasă, apoi adaugi gălbenușul și sarea. Frămânți și torni apă cât să obții un aluat omogen, care nu se mai ține de degete. Îi dai o formă rotundă și-l înfășori în folie alimentară. Îl ții la frigider 30 de minute. 

Pasul 2

image

Toci cepele, le călești în ulei până devin sticloase, apoi adaugi carnea tăiată cubulețe mici, amesteci, torni apă cât să acoperi carnea și lași să fiarbă la foc mic. 

Vezi şi: Plăcintă cu carne de vită şi ciuperci

După ce s-a pătruns carnea, adaugi ardeiul tocat, cartofii tăiați cubulețe și măslinele feliate. Asezonezi cu sare, după gust, acoperi și mai lași să fiarbă 10 minute, apoi dai deoparte și lași la răcorit. 

Pasul 3

image

Împarți aluatul în jumătate și întinzi foi din aluat. Pui jumătate din ele în forme de minitarte, inclusiv pe margini.  

Pasul 4

image

Umpli miniformele cu compoziția de carne și le acoperi cu o altă foaie de aluat. Ungi minitartele cu oul bătut, apoi le dai la cuptor, la 220 °C, pentru șapte – opt minute, până se rumenesc. 

FOTO: Shutterstock



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg