Reţetă în paşi. Miniplăcinte cu carne de vită

Aceste mini plăcinte cu carne de vită reprezintă o variantă mai uşor de savurat la o petrecere în aer liber. Vezi cum să le prepari pas cu pas!

image

Minitartele sunt potrivite la petreceri, deoarece sunt concepute special pentru a fi mai simplu de consumat. Din acest motiv, sunt şi favoritele tuturor invitaţilor, copii sau adulţi.

Plăcintele de casă implică folosirea câtorva ingrediente cheie care îţi asigură o umplutură delicioasă și aromată pe care o înveleşti într-un aluat. Pentru umplutură, alege carne de vită care este cea mai potrivită pentru plăcintă. Şi ceapa îi va da o aromă deosebită. Aluatul poate fi unul cumpărat, dar este mult mai apreciat ca gust unul preparat în casă, din câteva ingrediente. Reţine să-l laşi la frigider o jumătate de oră înainte de a-l umple cu amestecul de carne!

Ingrediente necesare pentru patru porţii

Pentru aluat: 

255 g făină 

170 g unt 

1 praf de sare 

1 gălbenuș 

40 ml apă rece 

Pentru umplutură: 

2 cepe 

500 g carne de vită 

2 cartofi 

1 ardei 

50 g măsline negre feliate 

40 ml ulei 

sare 

1 ou, pentru uns 

Te-ar mai putea interesa: Tartă cu sparanghel

Mod de preparare

Pas 1

image

Amesteci făina cu untul rece tăiat cubulețe, până obții o consistență nisipoasă, apoi adaugi gălbenușul și sarea. Frămânți și torni apă cât să obții un aluat omogen, care nu se mai ține de degete. Îi dai o formă rotundă și-l înfășori în folie alimentară. Îl ții la frigider 30 de minute. 

Pasul 2

image

Toci cepele, le călești în ulei până devin sticloase, apoi adaugi carnea tăiată cubulețe mici, amesteci, torni apă cât să acoperi carnea și lași să fiarbă la foc mic. 

Vezi şi: Plăcintă cu carne de vită şi ciuperci

După ce s-a pătruns carnea, adaugi ardeiul tocat, cartofii tăiați cubulețe și măslinele feliate. Asezonezi cu sare, după gust, acoperi și mai lași să fiarbă 10 minute, apoi dai deoparte și lași la răcorit. 

Pasul 3

image

Împarți aluatul în jumătate și întinzi foi din aluat. Pui jumătate din ele în forme de minitarte, inclusiv pe margini.  

Pasul 4

image

Umpli miniformele cu compoziția de carne și le acoperi cu o altă foaie de aluat. Ungi minitartele cu oul bătut, apoi le dai la cuptor, la 220 °C, pentru șapte – opt minute, până se rumenesc. 

FOTO: Shutterstock



Recente

gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg
Laptele cu mirodenii regleaza glicemia si digestia  Sursa foto shutterstock 1843827337 jpg
pesticide jpg
Piept de pui cu spanac  Sursa foto shutterstock 1880367337 jpg
Dexcom ONE Romania jpg
clickpentgrufemei ro jpg
Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg