Tocăniță de vițel cu bere. Aşa alungi astenia de toamnă şi oboseala!

Dacă vrei să mai schimbi puţin felul de a găti, încearcă această reţetă de tocană de vită cu bere. Pe lângă un plus de proteine pe care ţi-l aduce consumul de carne de vită, acest preparat combate simptomele asteniei de toamnă.

image

Specialiştii în medicină tradiţională chineză susţin că o anumită dietă ne poate feri de neplăcerile asteniei de toamnă. Recomandă alimente care conţin aşa-numita energie caldă. Pentru această perioadă, medicina tradiţională chineză recomandă alimente care ajută organismul să se adapteze inclusiv prin consumul de carne de vită.

Dacă te confrunţi şi tu cu astenia, este posibil să te confunţi cu slăbiciune musculară, probleme de memorie, anemie, oboseală şi tulburări de dispoziţie. O cauză posibilă ar putea fi şi deficitul de vitamina B12 pe care îl poţi combate şi prin consumul de carne de vită.

Alături de carne de vită, această tocăniţă are o savoare deosebită datorită berii. Optează pentru una nu prea amăruie, pentru a nu transfera acea aromă sosului. O bere brună va avea o aromă mai puternică și va adăuga un gust amărui, în timp ce, o bere light, ca o bere lager, presupune adăugarea unei arome mai ușoare. Berea fără alcool este şi ea perfectă pentru această rețetă.

Ingrediente pentru trei porţii

2 felii bacon

500 g carne de vită

2 cepe

4 căței de usturoi

60 g pastă de tomate

400 g supă clară de carne

500 ml bere

2 morcovi

sare

piper

2 frunze de dafin

15 g amidon de porumb

Te-ar mai putea interesa: Reţeta specială a lui Jamie Oliver pentru cea mai suculentă şi aromată friptură de vită

Cum să faci tocăniță de vițel cu bere

Toci baconul și-l rumenești într-o cratiță până când își lasă grăsimea, apoi îl scoți și pui carnea tăiată bucăți în grăsimea lăsată. O rumenești pe ambele părți, apoi o scoți și pui în loc ceapa tocată și usturoiul pisat și, după ce devine sticloasă, adaugi pasta de tomate, torni berea și supa de carne.

Vezi şi: Reţetă în paşi. Miniplăcinte cu carne de vită

Adaugi frunzele de dafin, carnea, morcovii feliați, condimentezi cu sare și piper, după gust.

Acoperi și lași tocănița să fiarbă, la foc mic, până se pătrunde carnea. Adaugi baconul, torni câteva linguri din sos peste amidon, omogenizezi și pui peste tocăniță. Mai lași să fiarbă un minut, până se îngroașă sosul, apoi dai deoparte.

FOTO: Shutterstock



Recente

ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg