Tocăniță de vițel cu bere. Aşa alungi astenia de toamnă şi oboseala!

Dacă vrei să mai schimbi puţin felul de a găti, încearcă această reţetă de tocană de vită cu bere. Pe lângă un plus de proteine pe care ţi-l aduce consumul de carne de vită, acest preparat combate simptomele asteniei de toamnă.

image

Specialiştii în medicină tradiţională chineză susţin că o anumită dietă ne poate feri de neplăcerile asteniei de toamnă. Recomandă alimente care conţin aşa-numita energie caldă. Pentru această perioadă, medicina tradiţională chineză recomandă alimente care ajută organismul să se adapteze inclusiv prin consumul de carne de vită.

Dacă te confrunţi şi tu cu astenia, este posibil să te confunţi cu slăbiciune musculară, probleme de memorie, anemie, oboseală şi tulburări de dispoziţie. O cauză posibilă ar putea fi şi deficitul de vitamina B12 pe care îl poţi combate şi prin consumul de carne de vită.

Alături de carne de vită, această tocăniţă are o savoare deosebită datorită berii. Optează pentru una nu prea amăruie, pentru a nu transfera acea aromă sosului. O bere brună va avea o aromă mai puternică și va adăuga un gust amărui, în timp ce, o bere light, ca o bere lager, presupune adăugarea unei arome mai ușoare. Berea fără alcool este şi ea perfectă pentru această rețetă.

Ingrediente pentru trei porţii

2 felii bacon

500 g carne de vită

2 cepe

4 căței de usturoi

60 g pastă de tomate

400 g supă clară de carne

500 ml bere

2 morcovi

sare

piper

2 frunze de dafin

15 g amidon de porumb

Te-ar mai putea interesa: Reţeta specială a lui Jamie Oliver pentru cea mai suculentă şi aromată friptură de vită

Cum să faci tocăniță de vițel cu bere

Toci baconul și-l rumenești într-o cratiță până când își lasă grăsimea, apoi îl scoți și pui carnea tăiată bucăți în grăsimea lăsată. O rumenești pe ambele părți, apoi o scoți și pui în loc ceapa tocată și usturoiul pisat și, după ce devine sticloasă, adaugi pasta de tomate, torni berea și supa de carne.

Vezi şi: Reţetă în paşi. Miniplăcinte cu carne de vită

Adaugi frunzele de dafin, carnea, morcovii feliați, condimentezi cu sare și piper, după gust.

Acoperi și lași tocănița să fiarbă, la foc mic, până se pătrunde carnea. Adaugi baconul, torni câteva linguri din sos peste amidon, omogenizezi și pui peste tocăniță. Mai lași să fiarbă un minut, până se îngroașă sosul, apoi dai deoparte.

FOTO: Shutterstock



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg