Pont pentru un weekend mai răcoros: sorbet de mango
Dacă nu te împaci cu deserturile care conţin lactoză, sorbetul este o variantă de sezon perfectă. Sorbetul are doar două ingrediente principale: fructele şi zahărul, la care se adaugă apă, zeamă de lămâie, dar nu şi lapte sau alte produse lactate, spre deosebire de îngheţată.
Încearcă această reţetă de sorbet de mango! Fructul în sine este cremos, deci îi va da şi desertului o textură deosebită, apropiată de cea a îngheţatei. Mango este excelent nu doar sub formă de sorbet, ci şi în smoothie-uri şi budinci, în salate de fructe ori de legume. Este folosit în bucătăria asiatică în diverse curry-uri şi preparate exotice, condimentate, unde se asociază foarte bine cu laptele de cocos. Este extrem de aromat, iar, dacă este bine copt, este un fruct foarte răcoritor. E perfect pentru vegani sau vegetarieni, într-o salată mixtă în care pui şi avocado, ardei, zeamă de lămâie.
Datorită complexului vitaminic pe care îl deţine cât şi proteinele, carbohidraţii, mango este extrem de util în încetinirea procesului de îmbătrânire prematură a organismului, protejând şi de apariţia bolilor de inimă. Iată câte motive ai să-l incluzi în dietă fie şi sub forma unui sorbet.
Ingredinte pentru opt porţii
200 g zahăr
250 ml apă
3 mango coapte
3 linguri zeamă de lămâie
1 vârf de cuţit sare
2 linguri rom, opţional
Te-ar mai putea interesa: Desert tropical pentru zile toride. Îngheţată de mango
Mod de preparare
Amesteci zahărul, sarea și apa şi le pui pe foc mic, până când zahărul se dizolvă complet. Dai deoparte.
Cureţi mango de coajă şi tai pulpa grosier. O combini cu zeama de lămâie şi o pui într-un blender, alături de sirop şi de rom, dacă doreşti. După omogenizare, transferi totul într-o caserolă pe care o dai la congelator pentru cel puţin şase ore.
Vezi şi: Cum să faci sorbet de pepene roşu răcoritor şi delicios, cu îngheţată de ciocolată
În primele trei ore, amesteci la fiecare 30 de minute, pentru a nu forma ace. Ornezi sorbetul după preferinţă, la servire.
FOTO: Shutterstock