Desert tropical pentru zile toride. Îngheţată de mango
Când visezi la o îngheţată cu gust deosebit, exotic, încearcă s-o prepari pe cea cu mango pe care ţi-o propunem în cele ce urmează!
Unul dintre motivele principale pentru care mango nu ar trebui să lipsească din alimentaţia ta este cantitatea mare de antioxidanţi pe care o are, transformând acest fruct într-un aliat în lupta împotriva unor boli precum cancerul sau leucemia. Este vorba despre izoquercitrina care oferă un excelent efect antihipertensiv, quercitina şi astragalina. Mai mult, mango scade colesterolul datorită conţinutului impresionant de fibre, pectină şi vitamina C. Îmbunătăţeşte şi aspectul epidermei şi sprijină sănătatea ochilor. Ca orice alt fruct portocaliu, conferă betacaroten, esenţial elasticităţii pielii, care ajută şi ochii obosiţi.
Ingrediente pentru şase porţii
2 mango mari, bine coapte
1 cutie (397 g) lapte condensat îndulcit
200 ml smântână pentru frișcă, rece
Te-ar mai putea interesa: Desert fără coacere şi sănătos. Cheesecake de mango
Mod de preparare
Tai fructele de mango cubulețe, apoi le treci prin blender pentru a obţine un piure. Îl pui pe foc mic şi amesteci continuu, circa zece minute sau până scade la jumătate.
După răcire, îl combini cu laptele condensat. Baţi smântâna pentru frişcă şi o încorporezi în compoziţia de îngheţată.
Vezi şi: Sendvişuri cu biscuiţi cu fulgi de ciocolată şi îngheţată de vanilie
Treci totul într-o caserolă pe care o laşi la congelator peste noapte. La momentul servirii, ornezi după imaginaţie.
FOTO: Shutterstock