Cum să faci sorbet de pepene roşu răcoritor şi delicios, cu îngheţată de ciocolată

Nu ai nevoie de aparat de înghețată pentru a face această rețetă ușoară de sorbet cu pepene roşu, ci doar trei ingrediente. Dacă vrei să-l serveşti celor dragi cu îngheaţată de ciocolată, îţi arătăm şi cum s-o prepari rapid.

image

În această vară, învinge căldura dogoritoare cu această rețetă de sorbet delicioasă. Sorbet de pepene verde este o rețetă care cucereşte pe oricine. Este o delicatesă foarte ușor de făcut. Sorbetul de pepene verde va fi un răsfăț pentru cineva care iubește pepenele. Se potriveşte şi la ocazii speciale, zile de naştere sau petreceri de vară. Pregătește această rețetă de sorbet răcoritoare și serveşte desertul la pahar, cu îngheţată de ciocolată. Sigur vei impresiona!

Pepenele roşu conține antioxidanți, ca licopenul, de aceea, îmbunătățeşte sănătatea inimii. Te hidratează bine şi este o sursă bună de multe elemente nutritive, inclusiv vitaminele C și A. Reduce colesterolul rău, este un puternic diuretic, ajutând la curăţarea rinichilor, şi previne formarea pietrelor la vezică urinară, rinichi şi vezica biliară. De asemenea, în caz de anemie se recomandă consumarea pepenelui roşu.

Ingrediente pentru patru porţii

300 ml apă

175 g zahăr

½ pepene roşu

Pentru îngheţată:

10 linguri lapte

10 linguri zahăr

2 linguri nes

5 ouă

500 g frişcă

frunze de mentă, pentru decor

Te-ar mai putea interesa: Mic-dejun de vacanţă: gofre cu îngheţată de vanilie

Mod de preparare

Pentru îngheţată, fierbi laptele amestecat cu zahărul şi nesul, amestecând continuu. Laşi la răcit, apoi adaugi ouăle.

Baţi albuşurile spumă tare, apoi încorporezi compoziţia de nes şi frişca. Treci totul într-o caserolă pe care o introduci în congelator pentru cel puţin trei ore.

Pregăteşti sorbetul. Fierbi apa cu zahărul până la topirea zahărului, apoi laşi la răcit. Cureţi pepenele de coajă şi sâmburi şi-l mixezi.

Vezi şi: Îngheţată de nucă de cocos bună pentru inimă. Reţeta preferată a unui cardiolog

Amesteci piureul obţinut cu siropul răcit şi le pui la congelator. În următoarele trei ore, la fiecare jumătate de oră, amesteci cu o furculiţă.

După congelare, pui sorbetul în pahare, aşezi deasupra o cupă de îngheţată şi ornezi cu mentă şi cubuleţe de pepene.

FOTO: Shutterstock



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg