Cum să faci sorbet de pepene roşu răcoritor şi delicios, cu îngheţată de ciocolată

Nu ai nevoie de aparat de înghețată pentru a face această rețetă ușoară de sorbet cu pepene roşu, ci doar trei ingrediente. Dacă vrei să-l serveşti celor dragi cu îngheaţată de ciocolată, îţi arătăm şi cum s-o prepari rapid.

image

În această vară, învinge căldura dogoritoare cu această rețetă de sorbet delicioasă. Sorbet de pepene verde este o rețetă care cucereşte pe oricine. Este o delicatesă foarte ușor de făcut. Sorbetul de pepene verde va fi un răsfăț pentru cineva care iubește pepenele. Se potriveşte şi la ocazii speciale, zile de naştere sau petreceri de vară. Pregătește această rețetă de sorbet răcoritoare și serveşte desertul la pahar, cu îngheţată de ciocolată. Sigur vei impresiona!

Pepenele roşu conține antioxidanți, ca licopenul, de aceea, îmbunătățeşte sănătatea inimii. Te hidratează bine şi este o sursă bună de multe elemente nutritive, inclusiv vitaminele C și A. Reduce colesterolul rău, este un puternic diuretic, ajutând la curăţarea rinichilor, şi previne formarea pietrelor la vezică urinară, rinichi şi vezica biliară. De asemenea, în caz de anemie se recomandă consumarea pepenelui roşu.

Ingrediente pentru patru porţii

300 ml apă

175 g zahăr

½ pepene roşu

Pentru îngheţată:

10 linguri lapte

10 linguri zahăr

2 linguri nes

5 ouă

500 g frişcă

frunze de mentă, pentru decor

Te-ar mai putea interesa: Mic-dejun de vacanţă: gofre cu îngheţată de vanilie

Mod de preparare

Pentru îngheţată, fierbi laptele amestecat cu zahărul şi nesul, amestecând continuu. Laşi la răcit, apoi adaugi ouăle.

Baţi albuşurile spumă tare, apoi încorporezi compoziţia de nes şi frişca. Treci totul într-o caserolă pe care o introduci în congelator pentru cel puţin trei ore.

Pregăteşti sorbetul. Fierbi apa cu zahărul până la topirea zahărului, apoi laşi la răcit. Cureţi pepenele de coajă şi sâmburi şi-l mixezi.

Vezi şi: Îngheţată de nucă de cocos bună pentru inimă. Reţeta preferată a unui cardiolog

Amesteci piureul obţinut cu siropul răcit şi le pui la congelator. În următoarele trei ore, la fiecare jumătate de oră, amesteci cu o furculiţă.

După congelare, pui sorbetul în pahare, aşezi deasupra o cupă de îngheţată şi ornezi cu mentă şi cubuleţe de pepene.

FOTO: Shutterstock