Cum să faci sorbet de pepene roşu răcoritor şi delicios, cu îngheţată de ciocolată

Nu ai nevoie de aparat de înghețată pentru a face această rețetă ușoară de sorbet cu pepene roşu, ci doar trei ingrediente. Dacă vrei să-l serveşti celor dragi cu îngheaţată de ciocolată, îţi arătăm şi cum s-o prepari rapid.

image

În această vară, învinge căldura dogoritoare cu această rețetă de sorbet delicioasă. Sorbet de pepene verde este o rețetă care cucereşte pe oricine. Este o delicatesă foarte ușor de făcut. Sorbetul de pepene verde va fi un răsfăț pentru cineva care iubește pepenele. Se potriveşte şi la ocazii speciale, zile de naştere sau petreceri de vară. Pregătește această rețetă de sorbet răcoritoare și serveşte desertul la pahar, cu îngheţată de ciocolată. Sigur vei impresiona!

Pepenele roşu conține antioxidanți, ca licopenul, de aceea, îmbunătățeşte sănătatea inimii. Te hidratează bine şi este o sursă bună de multe elemente nutritive, inclusiv vitaminele C și A. Reduce colesterolul rău, este un puternic diuretic, ajutând la curăţarea rinichilor, şi previne formarea pietrelor la vezică urinară, rinichi şi vezica biliară. De asemenea, în caz de anemie se recomandă consumarea pepenelui roşu.

Ingrediente pentru patru porţii

300 ml apă

175 g zahăr

½ pepene roşu

Pentru îngheţată:

10 linguri lapte

10 linguri zahăr

2 linguri nes

5 ouă

500 g frişcă

frunze de mentă, pentru decor

Te-ar mai putea interesa: Mic-dejun de vacanţă: gofre cu îngheţată de vanilie

Mod de preparare

Pentru îngheţată, fierbi laptele amestecat cu zahărul şi nesul, amestecând continuu. Laşi la răcit, apoi adaugi ouăle.

Baţi albuşurile spumă tare, apoi încorporezi compoziţia de nes şi frişca. Treci totul într-o caserolă pe care o introduci în congelator pentru cel puţin trei ore.

Pregăteşti sorbetul. Fierbi apa cu zahărul până la topirea zahărului, apoi laşi la răcit. Cureţi pepenele de coajă şi sâmburi şi-l mixezi.

Vezi şi: Îngheţată de nucă de cocos bună pentru inimă. Reţeta preferată a unui cardiolog

Amesteci piureul obţinut cu siropul răcit şi le pui la congelator. În următoarele trei ore, la fiecare jumătate de oră, amesteci cu o furculiţă.

După congelare, pui sorbetul în pahare, aşezi deasupra o cupă de îngheţată şi ornezi cu mentă şi cubuleţe de pepene.

FOTO: Shutterstock



Recente

Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg