Desert fără coacere şi sănătos. Cheesecake de mango

Frumos, delicat, acest cheesecake cu mango este perfect pentru petreceri sau ocazii speciale.

image

Cheesecake-ul este în cursa pentru desertul preferat de o lume întreagă. Este cremos şi irezistibil, dar se şi prepară fără coacere, într-un timp destul de scurt. Textura bogată, dar ușoară și aerisită este frumoasă, iar aromele tropicale, fructate te vor face să mai vrei o felie.

Ştiai despre mango că susţine imunitatea, sănătatea digestivă, vederea? Circa 165 de grame de mango oferă 75% din necesarul zilnic de vitamina C, util pentru întărirea imunităţii. Fructul are mai multe calități care îl fac excelent şi pentru menţinerea sănătăţii digestive. Conține un grup de enzime digestive numite amilaze care descompun moleculele mari de alimente, astfel încât organismul să le poată absorbi cu ușurință. Amilazele descompun carbohidrații complecși în zaharuri, cum ar fi glucoza și maltoza. Aceste enzime sunt mai active la fructele de mango coapte, motiv pentru care sunt mai dulci. În plus, deoarece mango conține multă apă și fibre alimentare, combate tulburările digestive.

Ingrediente pentru zece porţii

100 g biscuiți digestivi

50 g unt nesărat

Pentru umplutură:

500 g piure mango

200 g cremă de brânză

200 ml smântână pentru frişcă

160 g zahăr pudră

5 foi gelatină

coaja şi zeama de la o lămâie bio

60 ml lapte

Pentru decor:

250 g piure mango

4 foi gelatină

65 g zahăr pudră

1 mango, cubuleţe

Te-ar mai putea interesa: Tort cu căpşuni şi mascarpone

Cum să faci cheesecake cu mango

Macini biscuiţii digestivi şi-i amesteci cu untul topit. Tapetezi o tavă rotundă, cu marginile detaşabile şi întinzi amestecul pe fundul ei, apăsând cu palmele pentru a uniformiza stratul. Dai tava la rece.

Pentru umplutură, pui la hidratat foile de gelatină zece minute. Amesteci crema de brânză cu 90 de grame de zahăr pudră. Adaugi zeama, coaja de lămâie, smântâna bătută cu zahărul pudră şi omogenizezi. Înglobezi piureul de mango. Omogenizezi foile de gelatină scurse în laptele încălzit, apoi le încorporezi în cremă.

Vezi şi: Cheesecake cu biscuiţi de cacao. Desert fără coacere

Transferi umplutura peste blatul de biscuiţi şi nivelezi. Reintroduci tava în frigider pentru o oră.

Pentru glazură, pregăteşti gelatina conform instrucţiunilor de pe pachet. Separat, amesteci zahărul pudră cu piureul de mango, apoi cu gelatina. Întinzi glazura în tavă şi o dai iar la rece. Îndepărtezi marginile tăvii şi ornezi cu mango tăiat cubuleţe.

FOTO: Shutterstock



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg