Desert fără coacere şi sănătos. Cheesecake de mango

Frumos, delicat, acest cheesecake cu mango este perfect pentru petreceri sau ocazii speciale.

image

Cheesecake-ul este în cursa pentru desertul preferat de o lume întreagă. Este cremos şi irezistibil, dar se şi prepară fără coacere, într-un timp destul de scurt. Textura bogată, dar ușoară și aerisită este frumoasă, iar aromele tropicale, fructate te vor face să mai vrei o felie.

Ştiai despre mango că susţine imunitatea, sănătatea digestivă, vederea? Circa 165 de grame de mango oferă 75% din necesarul zilnic de vitamina C, util pentru întărirea imunităţii. Fructul are mai multe calități care îl fac excelent şi pentru menţinerea sănătăţii digestive. Conține un grup de enzime digestive numite amilaze care descompun moleculele mari de alimente, astfel încât organismul să le poată absorbi cu ușurință. Amilazele descompun carbohidrații complecși în zaharuri, cum ar fi glucoza și maltoza. Aceste enzime sunt mai active la fructele de mango coapte, motiv pentru care sunt mai dulci. În plus, deoarece mango conține multă apă și fibre alimentare, combate tulburările digestive.

Ingrediente pentru zece porţii

100 g biscuiți digestivi

50 g unt nesărat

Pentru umplutură:

500 g piure mango

200 g cremă de brânză

200 ml smântână pentru frişcă

160 g zahăr pudră

5 foi gelatină

coaja şi zeama de la o lămâie bio

60 ml lapte

Pentru decor:

250 g piure mango

4 foi gelatină

65 g zahăr pudră

1 mango, cubuleţe

Te-ar mai putea interesa: Tort cu căpşuni şi mascarpone

Cum să faci cheesecake cu mango

Macini biscuiţii digestivi şi-i amesteci cu untul topit. Tapetezi o tavă rotundă, cu marginile detaşabile şi întinzi amestecul pe fundul ei, apăsând cu palmele pentru a uniformiza stratul. Dai tava la rece.

Pentru umplutură, pui la hidratat foile de gelatină zece minute. Amesteci crema de brânză cu 90 de grame de zahăr pudră. Adaugi zeama, coaja de lămâie, smântâna bătută cu zahărul pudră şi omogenizezi. Înglobezi piureul de mango. Omogenizezi foile de gelatină scurse în laptele încălzit, apoi le încorporezi în cremă.

Vezi şi: Cheesecake cu biscuiţi de cacao. Desert fără coacere

Transferi umplutura peste blatul de biscuiţi şi nivelezi. Reintroduci tava în frigider pentru o oră.

Pentru glazură, pregăteşti gelatina conform instrucţiunilor de pe pachet. Separat, amesteci zahărul pudră cu piureul de mango, apoi cu gelatina. Întinzi glazura în tavă şi o dai iar la rece. Îndepărtezi marginile tăvii şi ornezi cu mango tăiat cubuleţe.

FOTO: Shutterstock