Prăjitură cu firimituri, desertul copilăriei

25 august 2017   Rețete

Descoperă cum se prepară un desert care-ţi va aminti de plăcerile culinare ale copilăriei!

Ai nevoie de

Pentru blat

225 g unt

350 g zahăr

5 ouă

350 g făină

8 g praf de copt

500 g piersici, fără sâmburi, tăiate jumătăţi

Pentru umplutură

175 g mac măcinat

225 ml lapte

75 g zahăr

40 g făină

½ linguriţă esenţă de rom

Pentru firimituri

90 g unt rece

100 g făină

50 g zahăr

Preparare

Pentru blat, mixezi untul cu zahărul într-un vas, până obţii o compoziţie uşoară şi pufoasă. Adaugi ouăle pe rând şi baţi până se încorporează bine. Pui făina în ploaie şi praful de copt. Mixezi până când obţii un aluat omogen. Îl răstorni într-o tavă tapetată şi îl nivelezi bine.Între timp, combini macul cu laptele, zahărul, făina şi esenţa de rom. Îl pui pe foc, amestecând constant, până se îngroaşă compoziţia. Îl dai deoparte şi laşi să se răcească.Pentru firimituri, dai untul prin răzătoarea mare, presari făina şi zahărul şi amesteci ingredinetele cu mâna, până când se formează firimituri mici.Pui umplutura de mac peste aluatul din tavă, o nivelezi şi peste ea aşezi jumătăţile de piersici date prin făină. Presari firimiturile peste fructe şi dai tava la cuptorul încins, în prealabil, 1 oră sau până se rumeneşte prăjitura.

Mai multe