Aşa prepari o prăjitură delicioasă cu mac şi ciocolată!
Ai poftă de ceva dulce, de o prăjitură ca la mama acasa? Nimic mai simplu! Îţi prezentăm o reţetă foarte bună de prăjitură cu mac şi ciocolată. Se face foarte uşor! Iată de ce ingrediente ai nevoie!
Pregătire:30 min
Coacere:40 min
Dificultate:medie
Ce ai nevoie
Pentru blat
6 ouă8 linguri zahăr50 g unt1 praf de copt1 esenţă de vanilie50 g mac5 linguri făină400 g gem de caise
Pentru glazură
100 g ciocolată neagră
50 ml frişcă lichidă
1 esenţă de rom
Cum se prepară
Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul şi untul moale. Se adaugă făina,praful de copt,esenţa de vanilie,macul şi albuşurile bătute spumă.
Se toarnă jumătate din compoziţie într-o tavă de copt unsă şi tapetată cu foaie de copt şi se coace timp de 15-20 de minute. Se procedează la fel cu compoziţia rămasă şi se obţin astfel două foi.
Se întinde gemul de caise peste o foaie de blat şi se aşază deasupra a doua foaie. Se topeşte ciocolata neagră cu frişca lichidă pe foc mic,se adaugă esenţa de rom şi se întinde peste prăjitură.