Prăjitură cu griş. Cum s-o prepari dacă ţii post
Îți place să experimentezi în bucătărie? Dacă ţii post, variantele de desert pe care le ai la dispoziţie îţi pot părea limitate, dar nu este deloc aşa!
Această prăjitură cu griş este nu numai deosebită, ci şi foarte ușor de preparat. Rezultatul este delicios, mai ales dacă adaugi migdale întregi prăjite.
Prăjitura cu griş amintește de plăcinta cu brânză şi lapte, deoarece siropul se prepară separat. Imediat când prăjitura iese din cuptor, torni siropul peste prăjitură, iar acesta o face dulce şi fragedă. În cazul în care nu ţii post, poţi să înlocuieşti margarina vegetală cu unt.
Ingrediente pentru o tavă
100 g zahăr
120 g margarină vegetală
350 ml apă
300 g griş
100 g fulgi de nucă de cocos
2 linguriţe praf de copt
migdale crude, pentru decor
Pentru sirop:
250 ml apă
200 g zahăr
½ linguriţă zeamă de lămâie
Te-ar mai putea interesa: Budincă de griş cu vişine
Cum să faci prăjitură cu griş
Amesteci apa, zeama de lămâie și zahărul pe foc mic. Le laşi până fierb, apoi le dai deoparte. Mixezi margarina cu zahărul şi apa. Adaugi grişul, sarea, praful de copt şi fulgii de nucă de cocos.
Torni aluatul într-o tavă dreptunghiulară tapetată. Tai aluatul în pătrate şi pe fiecare bucată formată aşezi câte o migdală.
Laşi aluatul astfel un sfert de oră înainte de a-l coace. Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru circa o jumătate de oră.
Vezi şi: Prăjituri de post cu biscuiţi
După coacere, cu ajutorul unui cuțit, tai uşor de-a lungul liniilor marcate deja. Torni siropul peste prajitură. O laşi o jumătate de oră înainte de a o scoate din tavă.
FOTO: Shutterstock