Budincă de griş cu vişine
Un desert rapid, budinca de griş cu vişine se face din doar câteva ingrediente.
Ai nevoie de
1 l lapte
50 g unt
2 ouă
150 g zahăr
1 praf de sare
100 g griş
100 g vişine congelate
100 g fulgi de porumb
Mod de preparare
Combini laptele cu 50 g zahăr şi-l aşezi pe foc până dă în clocot, apoi torni grişul în ploaie şi amesteci continuu până când se îngroaşă. Dai deoparte şi laşi răcorit.
Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare. Omogenizezi untul în griş, apoi gălbenuşurile frecate cu un praf de sare şi, la final, încorporezi albuşurile.
Topeşti restul de zahăr şi-l torni într-o tavă dreptunghiurală, având grijă să distribui caramelul uniform. Torni trei sferturi din compoziţie în tavă şi o dai la cuptor până se încheagă uşor. Scoţi tava, aşezi vişinele, apoi presari fulgii de porumb şi, la final, torni restul compoziţiei.
Dai din nou tava la cuptor până se rumeneşte budinca.