Budincă de griş cu vişine

1 81379 original jpg jpeg

 Un desert rapid, budinca de griş cu vişine se face din doar câteva ingrediente.

Ai nevoie de

1 l lapte

50 g unt

2 ouă

150 g zahăr

1 praf de sare

100 g griş

100 g vişine congelate

100 g fulgi de porumb

Mod de preparare

Combini laptele cu 50 g zahăr şi-l aşezi pe foc până dă în clocot, apoi torni grişul în ploaie şi amesteci continuu până când se îngroaşă. Dai deoparte şi laşi răcorit.

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare. Omogenizezi untul în griş, apoi gălbenuşurile frecate cu un praf de sare şi, la final, încorporezi albuşurile.

Topeşti restul de zahăr şi-l torni într-o tavă dreptunghiurală, având grijă să distribui caramelul uniform. Torni trei sferturi din compoziţie în tavă şi o dai la cuptor până se încheagă uşor. Scoţi tava, aşezi vişinele, apoi presari fulgii de porumb şi, la final, torni restul compoziţiei.

Dai din nou tava la cuptor până se rumeneşte budinca.