Prăjitură ungară cu nuci şi ciocolată. Nimeni nu se poate opri la o porţie!

20 octombrie 2025   Rețete

Una dintre prăjiturile copilăriei, această prăjitură cu nuci cucereşte pe oricine. Trebuie să încerci reţeta măcar o dată! Îţi arătăm exact cum să procedezi pentru a răsfăţa papilele gustative ale celor dragi ţie cu acest desert deosebit!

Ingrediente

500 g făină

250 g unt

25 g drojdie proaspătă

1 ou

2 gălbenuşuri

1 lingură zahăr

100 ml lapte

coaja de la ½ lămâie

1 vârf de cuţit sare

150 g nuci măcinate

50 g zahăr pudră

400 g gem de caise

Pentru glazură:

100 g unt

4 linguri cacao

4 linguri zahăr

4 linguri apă

Te-armai putea interesa: Napolitane cu caramel şi nuci. Sunt gata în 30 de minute

Mod de preparare

Încălzeşti puţin laptele și-l amesteci cu o lingură de zahăr și drojdia. Separat, amesteci făina și untul. Înglobezi oul, gălbenușurile, amestecul de drojdie, sare și coajă de lămâie. Frămânți bine şi, dacă este necesar, mai pui puţină făină. Împarţi aluatul în patru, acoperi și laşi să se odihnească 30 de minute.

Vezi şi: Tartă cu nuci şi caramel

Întinzi o parte din aluat într-o foaie de mărimea tăvii de copt. O transferi în tava tapetată. Amesteci nucile măcinate cu zahărul pudră. Întinzi o treime din gemul de caise pe primul strat de aluat şi presari o treime din amestecul de nuci. Procedezi asemănător cu celelalte bucăţi de aluat, cu restul de gem şi de nuci, având grijă ca toate să fie acoperit, la final, cu a patra foaie de aluat. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, 30 de minute sau până când aluatul devine maroniu deschis.

Topeşti untul, adaugi cacaua, zahărul și apa. Menţii pe foc mic și amesteci până când zahărul se topește și amestecul se îngroașă. Acoperi prăjitura răcită cu glazura. Introduci tava în frigider şi o porţionezi după întărirea glazurii.

FOTO: Shutterstock

Mai multe