Napolitane cu caramel şi nuci. Sunt gata în 30 de minute
Cel mai simplu desert pentru weekend ar putea fi acesta! Napolitanele cu caramel si nuci nu au nevoie de coacere la cuptor, prin urmare reprezintă un desert cu care nu ai cum să dai greş.

Ingredinte:
300 g zahăr
2 ouă
100 g unt
esenţă de vanilie
2 foi de napolitane
Vezi şi : Desert simplu şi de efect: negresă cu nuci
Mod de preparare
Caramelizezi 150 g de zahăr. Separat, amesteci ouăle cu 150 g zahăr şi untul, apoi le încorporezi în zahărul caramelizat.
Aşezi amestecul pe foc mic până se îngroaşă. La final, pui esenţa de vanilie, amesteci şi dai deoparte.
Te-ar mai putea interesa: Tort cu cremă de brânză şi caramel
Aşezi o foaie de napolitană într-o tavă dreptunghiulară. O acoperi cu caramelul cu nucă. Pui a doua foaie de napolitană.
Introduci tava în frigider, câteva ore, apoi porţionezi după preferinţă.
FOTO: Shutterstock






























