Tartă cu nuci şi caramel. Desertul care te face să uiţi de dietă
Această tartă cu nuci şi caramel, crocantă şi delicioasă, are nutrienții și antioxidanții de care ai nevoie pentru a reduce stresul oxidativ şi anxietăţii, îmbunătățirea memoriei şi a abilităților de învățare.

Ingrediente pentru 8-10 porţii
300 g făină
150 g unt
2 ouă
125 g zahăr
1 vârf de cuţit sare
Pentru umplutură:
200 g zahăr brun
2 linguri apă
100 g unt
100 ml smântână pentru frişcă
1 linguriţă esenţă de vanilie
½ linguriţă sare
150 g miez de nucă
Te-ar mai putea interesa: Tort cu cremă de brânză, frişcă şi caramel
Mod de preparare
Cerni făina, faci loc în mijlocul ei şi pui ouăle, untul, sarea şi zahărul. Amesteci şi frămânţi până obţii un aluat elastic. Îl introduci în frigider învelit în folie alimentară timp de două ore.
Întinzi aluatul într-o foaie rotundă pe care o aşezi într-o formă rotundă, tapetată. Îl înţepi din loc în cu o furculiţă, apoi îl dai la copt 20 de minute.
Vezi şi: Tartă cu cartofi dulci
Separat, pui pe foc mediu zahărul cu apa până când zahărul se dizolvă şi capătă o culoare aurie. Dai deoparte şi înglobezi, pe rând, untul, smântâna, esenţa de vanilie şi sarea.
Pui amestecul pe foc mediu şi-l amesteci până când sosul se îngroaşă. După răcire, adaugi miezul de nucă tocat grosier în sosul de caramel. Amesteci şi transferi totul peste blat. Dai tarta la frigider trei ore sau peste noapte. O ornezi după imaginaţie.
FOTO: Shutterstock

































