Reţetă în paşi. Ruladă de porc cu praz. Un deliciu pentru mesele de sărbătoare

11 aprilie 2023   Rețete

Îţi imaginezi o frumoasă ruladă de porc umplută cu şuncă şi praz pe masa ta de sărbători? Este un preparat festiv, plin de savoare. Îţi arătăm cum să-l prepari pas cu pas!

Umple și rulează o friptură de porc cu şuncă şi praz pentru o masă elegantă de sărbători. Pentru umplutură, poţi folosi şi ardei, cimbru sau ierburile aromatice preferate. O parte din pregătirea ruladei o poţi face înainte, urmând s-o dai la cuptor cu aproximativ 45 de minute înainte de servire. Foloseşte praz cu toată încrederea! Nu numai că va da ruladei un gust deosebit, dar este şi bogat în flavonoide, antioxidanți cu proprietăți antidiabetice și anticancerigene. Mai mult, îţi aduce un plus de vitamine, A, K, E, şi fibre care îmbunătăţesc digestia, prevenind constipaţia. Te protejează de atac de cord şi boli de inimă, întăreşte sistemul imunitar  

Ingrediente necesare pentru o ruladă de porc cu praz

600 g muşchi de porc

1 bucată praz

1 ardei gras roşu

3-4 felii şuncă

cimbru măcinat

sare

piper                                    

ulei

busuioc proaspăt, pentru decor

Vezi şi: Ruladă de curcan

Mod de preparare pas cu pas

Pasul 1

Cureţi carnea de pieliţe. Cu ajutorul unui cuţit bine ascuţit, crestezi bucata de muşchiuleţ până o întinzi bine, apoi o baţi puţin.

Pasul 2

Cureţi prazul şi-l tai în fâşii, pe lung. Speli şi tai la fel ardeiul gras. Opăreşti prazul şi-l laşi puţin în apa fierbinte.

Pasul 3

Aşezi pe foaia de carne feliile de şuncă, apoi, începând de la marginea unei laturi late, fâşiile de ardei şi pe cele de praz. Presari cimbru, sare şi piper, după gust.

Pasul 4

Rulezi cu atenţie şi prinzi rulada cu sfoară alimentară. O aşezi într-o tigaie cu puţin ulei şi o rumeneşti pe toate părţile, pe foc mic.

Te-ar mai putea interesa: Ruladă de pui cu nuci

O transferi într-o tavă, alături de sosul lăsat, o stropeşti cu puţin ulei, adaugi apă şi o dai la cuptor, până se rumeneşte bine. Îndepărtezi sfoara alimentară după ce se mai răcoreşte şi feliezi rulada. O serveşti cu busuioc şi cu garniturile preferate

FOTO: Profimedia

Mai multe