Reţeta în paşi: tocăniţă de porc cu mazăre
O tocăniţă rapidă şi saţioasă va fi întotdeauna pe placul iubitorilor de mâncăruri cu carne. Încearcă reţeta de mai jos şi foloseşte mazăre, pentru a da un plus de savoare mâncării tale.
Ai nevoie de
2-3 linguri ulei
500 g muşchiuleţ de porc,tăiat feliuţe
sare,dupa gust
piper,dupa gust
5 cepe mici,tocate
4 căţei de usturoi,tocaţi
1 bucata mică de ghimbir,tocat
360 ml supă de legume
2 crenguţe cimbru
3 foi de dafin
100 ml smântână pentru gătit
½ linguriţă boia dulce sau picantă
100 g mazăre,scursă
Preparare
Pasul 1
Încingi uleiul într-o tigaie,caleşti feliuţele de carne şi le condimentezi cu sare şi piper. Le ţii până când se rumenesc uşor,la foc mediu,amestecând. Adaugi ceapa,usturoiul şi ghimbirul şi le căleşti.
Pasul 2
Pui supa de legume,în fir subţire,adaugi cimbrul,foile de dafin şi fierbi,la foc mic,35-40 de minute.
Pasul 3
Torni smântâna pentru gătit,condimentezi cu boia,amesteci şi laşi pe foc 10 minute.
Pasul 4
Adaugi mazărea şi mai ţii până se înmoaie boabele şi se evaporă lichidul. Guşti şi,dacă e cazul,mai pui sare,piper sau boia. Serveşti mâncarea caldă.
Foto:Profimedia