Reţeta în paşi: tocăniţă de porc cu mazăre

1 74665 original jpg jpeg

O tocăniţă rapidă şi saţioasă va fi întotdeauna pe placul iubitorilor de mâncăruri cu carne. Încearcă reţeta de mai jos şi foloseşte mazăre, pentru a da un plus de savoare mâncării tale.

Ai nevoie de

2-3 linguri ulei

500 g muşchiuleţ de porc,tăiat feliuţe

sare,dupa gust

piper,dupa gust

5 cepe mici,tocate

4 căţei de usturoi,tocaţi

1 bucata mică de ghimbir,tocat

360 ml supă de legume

2 crenguţe cimbru

3 foi de dafin

100 ml smântână pentru gătit

½ linguriţă boia dulce sau picantă

100 g mazăre,scursă

Preparare

Pasul 1

Încingi uleiul într-o tigaie,caleşti feliuţele de carne şi le condimentezi cu sare şi piper. Le ţii până când se rumenesc uşor,la foc mediu,amestecând. Adaugi ceapa,usturoiul şi ghimbirul şi le căleşti.

280802ca02083de89eed124342ef472e jpg jpeg

Pasul 2

Pui supa de legume,în fir subţire,adaugi cimbrul,foile de dafin şi fierbi,la foc mic,35-40 de minute.

8c77567e883f6357f9cd98c1f1d3af03 jpg jpeg

Pasul 3

Torni smântâna pentru gătit,condimentezi cu boia,amesteci şi laşi pe foc 10 minute.

c84ed5187dc06f8c1e1f8b05670e9efe jpg jpeg

Pasul 4

Adaugi mazărea şi mai ţii până se înmoaie boabele şi se evaporă lichidul. Guşti şi,dacă e cazul,mai pui sare,piper sau boia. Serveşti mâncarea caldă.

b55b7ea6d8d089c4a90c7d0feff9e4fc jpg jpeg

Foto:Profimedia