Reţetă rapidă. Ardei gratinați, cu brânză de vaci
Acesta este un preparat foarte ușor de preparat. Nu necesită timp prea mult pentru a-l găti, nu sunt necesare ingrediente deosebite și abilități speciale, dar te poţi bucura de el în moduri diferite. Îl poţi servi ca garnitură sau alături de o salată.
Ardeii umpluți cu brânză sunt perfecţi pentru o gustare sau ca garnitură la masa de seară. Îţi trebuie numai o jumătate de oră, trei ingrediente principale şi condimente. Umplutura este atât de simplă! Poţi folosi brânză de vaci, dar şi cremă de brânză la care poţi adăuga un pic de usturoi. Poţi şi să personalizezi aceşti ardei umpluţi, adăugând mărar, ceapă verde tocată sau şuncă mărunţită.
Ce ingrediente sunt necesare pentru trei porţii
Pentru acest preparat destul de simplu ai nevoie:
6 ardei
300 g brânză proaspătă de vaci
30 g cașcaval
sare
piper
mix de condimente mediteraneene
Te-ar mai putea interesa: Tocăniţă de ardei cu pui
Mod de preparare
Tai ardeii în jumătate, pe lung, și îndepărtezi semințele. Scurgi bine brânza proaspătă de vaci și o condimentezi cu sare, piper și ierburi mediteraneene, după gust.
Vezi și: Ardei umpluţi de post, reţeta măicuţelor de la Mănăstirea Prislop
Umpli ardeii cu brânză și razi deasupra cașcavalul. Pui ardeii într-o tavă tapetată și-i dai la cuptor, la 190 °C, aproximativ jumătate de oră.
FOTO: Shutterstock