Paste cu ardei şi ton, perfecte pentru cină
Aceste paste delicioase cu ardei pot fi o idee minunată pentru mesele mai uşoare din săptămâna care precedă sărbătorile. Dulceața ardeilor se combină frumos cu tonul, iar uleiul de măsline extra virgin cu busuiocul fac din acest preparat simplu unul cu adevărat savuros.
Inspirația pentru această rețetă vine de la peperonata, o tocană italiană făcută cu ardei, ulei de măsline, usturoi. Tot ce trebuie să faci este să pui ardeii pe grătar pentru a scoate în evidență aroma dulce. Usturoiul şi sosul de roşii îi vor completa perfect. Adaugi pastele, busuiocul şi amesteci bine. Nu e nimic prea complicat, totuşi gustul final este cu totul deosebit. Masa va fi gata într-o jumătate de oră.
Ingredientele de care ai nevoie
250 g penne
250 ml suc de roșii
2 ardei
3 căței de usturoi
1 conservă ton bucăți, în suc propriu
10 ml ulei
sare
piper
busuioc
Te-ar mai putea interesa: Cea mai simplă reţetă - paste cu sos de roşii şi măsline
Mod de preparare
Fierbi pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgi. Tai ardeii bucăți mari, pe care le condimentezi cu sare și le rumenești pe grătar, pe ambele părți, până se înmoaie.
Separat, cureți usturoiul, îl pisezi și-l călești un minut în ulei, apoi torni sucul de roșii și condimentezi cu sare, piper și busuioc, după gust.
Vezi şi: Cum faci cele mai delicioase paste de post. Penne cu sos de roşii şi măsline
După ce sosul dă două-trei clocote adaugi pastele și omogenizezi. Mai lași pe foc două minute, apoi dai deoparte și adaugi bucăți de ton bine scurse și ardei. Decorezi după imaginație.
FOTO: Shutterstock