Ardei umpluţi de post, reţeta măicuţelor de la Mănăstirea Prislop
În plin post al Sfintei Marii, felurile de mâncare pe care le prepari trebuie să conţină neapărat legume din belşug. Un aliment ideal pentru această perioadă este ardeiul pe care îl poţi consuma în diferite variante, în salate, copt sau umplut.
O reţetă inedită, păstrată secretă mult timp, te va cuceri după ce o vei găti prima dată. Este vorba de secretele măicuţelor de la Mănăstirea Prislop, despre care se spune că fac cei mai buni ardei umpluţi de post. Sunt săţioşi, sănătoşi, conţin doar legume şi, în plus, sunt foarte simplu de preparat.
Ce face această reţetă atât de deosebită? Ei bine, călugăriţele de la Prislop adaugă la fiert un ingredient secret.
Citeşte şi: Cartofi la cuptor cu lămâie, reţetă rapidă şi uşoară
Iată de ce ai nevoie pentru a găti ardeii umpluţi de post:
- 7 ardei graşi
- 1 ardei roşu
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 150 g orez
- 3 roşii
- boia de ardei dulce
- piper, sare
- 50 ml ule
- 1 lingură de făină
- 1 linguriţă de vegeta
- pătrunjel şi mărar
Mod de preparare a reţetei de ardei umpluţi de post :
Ardeii se spală şi se curată de cotorul cu seminţe. Din cotor se îndepărtează seminţele şi se opreşte pentru capac. Separat pregătim legumele, ceapă şi ardeiul se toacă fasiute, morcovul se rade, notează culinar.bzi.ro.
Într-o tigaie punem uleiul la încins, înăbuşim legumele, se adaugă orezul, adăugăm pulpă de la roşii şi se lasă pe foc până capătă o consistentă bună de umplut ardeii. La final, adăugăm sare, piper după gust.
Se umplu ardeii şi îi aşezăm într-o cratiţă mai înaltă. Se adaugă apă caldă şi câteva rondele de roşii. Se adaugă după gust o linguriţă de delicat şi se lasă ardeii la fiert la foc mic.
Spre final dizolvăm o lingură de făină în apă şi adăugăm în sos. Sunt gata când zeamă a scăzut şi ardeii au fiert. Se adaugă verdeaţă tocată mărunt. Se servesc calzi.
Citeşte şi: Ciorba de dovlecei. Este ideală pentru vară şi te ajută să slăbeşti
Poftă bună şi post sănătos!