Reţetă rapidă. Salată de bulgur
Umpluți cu bulgur, castraveţi și roșii, acești ardei gustoși sunt foarte aromaţi.
Bulgurul are o aromă de nucă și aduce un plus de savoare gusturilor tale, mai ales celor care includ roșii, pătrunjel proaspăt, castravete. Bulgurul este făcut din grâu integral prefiert, uscat. Pe lângă faptul că este delicios, este sănătos, bogat în fibre și proteine, vitamine și minerale, dar sărac în grăsimi și calorii. Îl găseşti în majoritatea supermarketurilor alături de paste, orez. Bucură-te de această rețetă cu ardei umpluți cu bulgur, în stil grecesc!
Ingrediente pentru două porţii
2 ardei grași
150 g bulgur
300 ml apă
1 castravete
3 roșii cherry
1 ceapă verde
1/2 ardei capia roșu
½ ardei galben
20 ml ulei de măsline
sare
piper
pătrunjel
Te-ar mai putea interesa: Reţete simple de salate greceşti pe care le poţi prepara acasă
Mod de preparare
Speli bulgurul și-l pui la fiert în apa cu sare. Acoperi și lași să fiarbă până bulgurul absoarbe toată apa și se înmoaie. Îl lași să se răcească, apoi îl amesteci ușor cu o furculiță.
Vezi şi: Salată cu castraveţi muraţi şi somon. Cea mai simplă reţetă pe care o poţi pregăti acasă
Toci castrevetele, ceapa, ardeiul capia și cel galben și roșiile, apoi le amesteci cu bulgurul. Torni uleiul de măsline și condimentezi cu sare, piper și pătrunjel tocat. Tai ardeii grași în jumătate, pe lung, le îndepărtezi semințele și-i umpli cu salata de bulgur.
FOTO: Shutterstock