Somon cu condimente şi salată de bulgur
Cercetările arată că persoanele care au colesterolul mărit ar trebui să limiteze consumul de grăsimi saturate şi de sare. În acelaşi timp, aceste persoane ar trebui să includă în dieta lor alimente bogate în grăsimi „bune“ şi fibre.
Încearcă şi tu această reţetă delicioasă de somon preparat cu multe condimente,care te va ajuta să ţii colesterolul în limite normale.
Ingrediente
3 căţei de usturoi,zdrobiţi
30 g seminţe de chimion
25 g seminţe de coriandru
1 ½ lingură boia dulce
1 ½ linguri coajă rasă de lămâie
4 fileuri de somon (aproximativ 230 g să aibă fiecare)
ulei de măsline
felii de lămâie,pentru servire
Pentru salata de bulgur
90 g grâu bulgur
250 ml apă fierbinte
1 lingură coajă rasă de lămâie
125 ml zeamă de lămâie proaspăt stoarsă
400 g năut (de la conservă) – boabele clătite şi scurse
1 legătură de mentă,tocată
1 legătură de ceapă verde,tocată