Somon cu condimente şi salată de bulgur

1 72805 original jpg jpeg

Cercetările arată că persoanele care au colesterolul mărit ar trebui să limiteze consumul de grăsimi saturate şi de sare. În acelaşi timp, aceste persoane ar trebui să includă în dieta lor alimente bogate în grăsimi „bune“ şi fibre.

Încearcă şi tu această reţetă delicioasă de somon preparat cu multe condimente,care te va ajuta să ţii colesterolul în limite normale.

Ingrediente

3 căţei de usturoi,zdrobiţi

30 g seminţe de chimion

25 g seminţe de coriandru

1 ½ lingură boia dulce

1 ½ linguri coajă rasă de lămâie

4 fileuri de somon (aproximativ 230 g să aibă fiecare)

ulei de măsline

felii de lămâie,pentru servire

Pentru salata de bulgur

90 g grâu bulgur

250 ml apă fierbinte

1 lingură coajă rasă de lămâie

125 ml zeamă de lămâie proaspăt stoarsă

400 g năut (de la conservă) – boabele clătite şi scurse

1 legătură de mentă,tocată

1 legătură de ceapă verde,tocată