Ardei umpluți cu caşcaval şi şuncă
Ingredientele simple și instrucțiunile ușoare pentru a-i găti fac ca acești ardei umpluți un preparat ușor de pregătit. Servește-i cu o salată proaspătă, pentru un prânz sau o cină delicioasă. Este o modalitate excelentă de a folosi șunca rămasă, tăiată cubulețe.
Dacă îţi place amestecul de caşcaval şi șuncă, adaugă un ou pentru a obţine un preparat simplu şi săţios. Pentru un plus de culoare și aromă, căleşte ceapa împreună cu șunca.
Ardeii umpluți se gătesc perfect pe plită. Dacă preferați ardei umpluți copți, termină-i la cuptor cu topping suplimentar de brânză, dacă doreşti. Ingredientele indicate sunt de ajuns pentru două porţii.
Ce ingrediente sunt necesare
2 ardei
2 ouă
1 ceapă roșie mică
70 g șuncă
50 g cașcaval
10 ml ulei
sare
piper
pătrunjel
Te-ar mai putea interesa: Ardei capia gratinaţi, cu cremă de brânză: reţeta pe care nu ai voie s-o ratezi!
Mod de preparare
Tai capacele la ardei și le îndepărtezi semințele. Separat, toci ceapa și o călești în ulei până devine sticloasă. Adaugi șunca tocată, amesteci și mai ții pe foc două minute, apoi dai deoparte.
Razi cașcavalul și-l amesteci cu șunca, condimentezi cu sare și piper, după gust, apoi pui compoziția în ardei și-i așezi într-o tavă tapetată.
Vezi şi: Arome şi culori la borcan. Salată de ardei iuţi cu ceapă în oţet
Spargi deasupra câte un ou și dai tava la cuptor, la 190 °C, aproximativ 30 de minute. Servești ardeii presărați cu pătrunjel tocat.
FOTO: Shutterstock