Reţeta zilei. Salată cu tofu prăjit şi avocado, sursă vegană de proteine
Dacă nu-ți place tofu, pun pariu că nu ai găsit încă preparatele potrivite cu tofu. Înainte de a renunța la el pe viață, încearcă şi această reţetă!
Această salată cu tofu şi avocado este bogată în proteine. Combină un tofu stropit cu sos de soia cu avocado, roşii, castravete. Este o salată ușoară care poate fi făcută în orice moment al zilei.
Tofu merită folosit în diverse preparate datorită aminoacizilor esențiali pe care îi conţine. Aduce un plus de vitamine, calciu, mangan, fier și vitamina A. În plus, este o sursă bună de proteine, menţine colesterolul sub control, păstrează sănătatea oaselor şi a inimii.
De ce îți va plăcea această salată?
Este ușor de făcut. Doar amesteci câteva ingrediente pentru a te bucura de savoarea și texturile unei salate deosebite. Pentru un plus de aromă, poţi folosi tofu mai ferm pentru care prepari o marinadă cu usturoi, lămâie și oțet de mere. Este o opțiune vegană bogată în proteine, excelentă pentru mese săţioase.
Ingrediente necesare pentru patru porţii
350 g tofu
30 ml sos de soia
30 ml ulei de floarea-soarelui
50 g pesmet
piper
Pentru salată:
1 avocado
1 castravete mic
2 roșii
1 salată verde
20 g susan
pătrunjel
20 ml ulei de măsline
Te-ar mai putea interesa: Salată de vară cu năut, perfectă pentru o zi fierbinte de vară
Cum să faci salată cu tofu
Tai tofu cubulețe și-l amesteci cu sosul de soia, apoi condimentezi cu piper, după gust. Presari pesmetul peste tofu și amesteci.
Încingi uleiul de floarea-soarelui în tigaie și adaugi cubulețele de tofu. Amesteci ușor, având grijă să le întorci, până se rumenesc uniform, apoi le scoți și le lași la răcit.
Vezi și: Salată de paste cu legume. Reţetă de post, perfectă atât pentru prânz, cât și pentru cină
Cureți avocadoul, apoi îl feliezi împreună cu castravetele și roșia. Speli salata, o scurgi și o rupi bucăți. O amesteci cu legumele, adaugi tofu, susanul și pătrunjel tocat. La final, torni uleiul de măsline.