Trei idei de salate rapide şi săţioase, de vară
Nu este nevoie să petreci mult timp în bucătărie pentru a prepara ceva rapid, delicios şi care îţi menţine senzaţia de saţietate. Îţi propunem trei reţete simple de salate de vară pe care le poţi face foarte repede!
Fie că eşti la dietă, fie că vrei să mănânci mai uşor, mai ales când este foarte cald, o salată cu bulgur, fasole sau paste integrale poate fi pe gustul tău. Aceste ingrediente de bază au darul de a stabiliza nivelul de zahăr din sânge şi de a preveni fluctuaţiile rapide ale glicemiei, datorită carbohidraţilor complecşi pe care-i conţin. Digestia va fi lentă, ceea ce menţine senzaţia de saţietate şi scade pofta de dulciuri sau alte gustări nesănătoase. Bulgurul aduce un plus de fire cu rol în reducerea aportului de calorii zilnic.
Salată cu bulgur
Ingrediente pentru două porţii
150 g bulgur
1 ardei galben
1 ardei roșu
½ rodie
1 lămâie
sare
piper
30 ml ulei de măsline
pătrunjel
Cum să faci salată cu bulgur
Pui bulgurul într-un castron și torni apă caldă, în care ai dizolvat un praf de sare. Îl acoperi cu o folie alimentară și-l lași la înmuiat aproximativ două ore.
Scurgi excesul de apă și amesteci bulgurul cu ardeiul roșu și galben tocate și semințele de rodie. La final adaugi pătrunjel tocat.
Combini uleiul de măsline cu zeama de lămâie și condimentezi cu sare și piper, după gust. Torni dressingul peste salată și omogenizezi.
Salată cu fasole albă
Ingrediente pentru două porţii
300 g fasole albă, fiartă
2 roșii
1 ardei gras
pătrunjel sau coriandru
sare
20 ml ulei de măsline
Mod de preparare
Feliezi roșiile și tai ardeiul cubulețe. Le amesteci cu fasolea fiartă, condimentezi cu sare, după gust.
La final, torni uleiul de măsline. Presari pătrunjel sau coriandru tocat, după gust.
Salată cu paste
Ingrediente pentru trei porţii
150 g penne integrale
½ dovlecel
1 ardei
150 g fasole verde fiartă
50 g mazăre fiartă
1 ceapă roșie
20 ml ulei de floarea-soarelui
20 ml ulei de măsline
sare
busuioc proaspăt
Mod de preparare
Fierbi pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgi și le lași la răcit.
Tai ceapa fideluță și toci dovlecelul și ardeiul. Încingi uleiul de floarea-soarelui în tigaie și călești ceapa, dovlecelul și fasolea verde până scade apa lăsată.
Lași legumele la răcit, apoi le amesteci cu pastele, adaugi mazărea, frunze de busuioc și condimentezi cu sare, după gust. La final, torni uleiul de măsline și omogenizezi.
FOTO: Shutterstock