Trei idei de salate rapide şi săţioase, de vară

Nu este nevoie să petreci mult timp în bucătărie pentru a prepara ceva rapid, delicios şi care îţi menţine senzaţia de saţietate. Îţi propunem trei reţete simple de salate de vară pe care le poţi face foarte repede!

image

Fie că eşti la dietă, fie că vrei să mănânci mai uşor, mai ales când este foarte cald, o salată cu bulgur, fasole sau paste integrale poate fi pe gustul tău. Aceste ingrediente de bază au darul de a stabiliza nivelul de zahăr din sânge şi de a preveni fluctuaţiile rapide ale glicemiei, datorită carbohidraţilor complecşi pe care-i conţin. Digestia va fi lentă, ceea ce menţine senzaţia de saţietate şi scade pofta de dulciuri sau alte gustări nesănătoase. Bulgurul aduce un plus de fire cu rol în reducerea aportului de calorii zilnic.

Salată cu bulgur

Ingrediente pentru două porţii

150 g bulgur 

1 ardei galben 

1 ardei roșu 

½ rodie 

1 lămâie 

sare 

piper 

30 ml ulei de măsline 

pătrunjel 

Cum să faci salată cu bulgur

Pui bulgurul într-un castron și torni apă caldă, în care ai dizolvat un praf de sare. Îl acoperi cu o folie alimentară și-l lași la înmuiat aproximativ două ore.

Scurgi excesul de apă și amesteci bulgurul cu ardeiul roșu și galben tocate și semințele de rodie. La final adaugi pătrunjel tocat.

Combini uleiul de măsline cu zeama de lămâie și condimentezi cu sare și piper, după gust. Torni dressingul peste salată și omogenizezi. 

image

Salată cu fasole albă

Ingrediente pentru două porţii

300 g fasole albă, fiartă 

2 roșii 

1 ardei gras 

pătrunjel sau coriandru 

sare 

20 ml ulei de măsline 

Mod de preparare

Feliezi roșiile și tai ardeiul cubulețe. Le amesteci cu fasolea fiartă, condimentezi cu sare, după gust.

La final, torni uleiul de măsline. Presari pătrunjel sau coriandru tocat, după gust.

image

Salată cu paste

Ingrediente pentru trei porţii

150 g penne integrale 

½ dovlecel 

1 ardei  

150 g fasole verde fiartă 

50 g mazăre fiartă 

1 ceapă roșie 

20 ml ulei de floarea-soarelui 

20 ml ulei de măsline 

sare 

busuioc proaspăt 

Mod de preparare

Fierbi pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgi și le lași la răcit. 

Tai ceapa fideluță și toci dovlecelul și ardeiul. Încingi uleiul de floarea-soarelui în tigaie și călești ceapa, dovlecelul și fasolea verde până scade apa lăsată.

Lași legumele la răcit, apoi le amesteci cu pastele, adaugi mazărea, frunze de busuioc și condimentezi cu sare, după gust. La final, torni uleiul de măsline și omogenizezi. 

FOTO: Shutterstock



Recente

hot coffee cup with spoon plate jpg
young beautiful girl wearing orange t shirt looking unwell touching her cheek feeling toothache standing isolated orange background jpg
Terina din ficat de pui  Sursa foto shutterstock 700168540 jpg
17c92fd4 0e7a 633a cb4c b49782af2ff1 jpg
femeie care face shopping jpg
Sistemul de supraveghere pe intelesul tuturor Ghid pentru cei nefamiliarizati cu tehnologia jpg
clickpentrufemei ro (1) jpg
Kataifi  Sursa foto shutterstock 1702018876 jpg
Piept de pui umplut  Sursa foto shutterstock 508811962 jpg
sport in familie jpg
Gem de pepene galben  Sursa foto shutterstock 2336011795 jpg
Terina cu pui si fistic  Sursa foto shutterstock 623729516 jpg
hands writing notebook with casseroles ad food jpg
word no made sugar cup coffee pink background flat lay jpg
Desert grecesc Galaktoboureko  Sursa foto shutterstock 2170010785 jpg
pe plajă  foto   Profimedia jpg
clickpentrufemei ro jpg
Terina cu pui si fistic  Shutterstock 162327497 jpg
Imagine 1 jpg
b4f449a1 3fec dce4 0404 342eafa320a8 jpg