Trei idei de salate rapide şi săţioase, de vară

Nu este nevoie să petreci mult timp în bucătărie pentru a prepara ceva rapid, delicios şi care îţi menţine senzaţia de saţietate. Îţi propunem trei reţete simple de salate de vară pe care le poţi face foarte repede!

image

Fie că eşti la dietă, fie că vrei să mănânci mai uşor, mai ales când este foarte cald, o salată cu bulgur, fasole sau paste integrale poate fi pe gustul tău. Aceste ingrediente de bază au darul de a stabiliza nivelul de zahăr din sânge şi de a preveni fluctuaţiile rapide ale glicemiei, datorită carbohidraţilor complecşi pe care-i conţin. Digestia va fi lentă, ceea ce menţine senzaţia de saţietate şi scade pofta de dulciuri sau alte gustări nesănătoase. Bulgurul aduce un plus de fire cu rol în reducerea aportului de calorii zilnic.

Salată cu bulgur

Ingrediente pentru două porţii

150 g bulgur 

1 ardei galben 

1 ardei roșu 

½ rodie 

1 lămâie 

sare 

piper 

30 ml ulei de măsline 

pătrunjel 

Cum să faci salată cu bulgur

Pui bulgurul într-un castron și torni apă caldă, în care ai dizolvat un praf de sare. Îl acoperi cu o folie alimentară și-l lași la înmuiat aproximativ două ore.

Scurgi excesul de apă și amesteci bulgurul cu ardeiul roșu și galben tocate și semințele de rodie. La final adaugi pătrunjel tocat.

Combini uleiul de măsline cu zeama de lămâie și condimentezi cu sare și piper, după gust. Torni dressingul peste salată și omogenizezi. 

image

Salată cu fasole albă

Ingrediente pentru două porţii

300 g fasole albă, fiartă 

2 roșii 

1 ardei gras 

pătrunjel sau coriandru 

sare 

20 ml ulei de măsline 

Mod de preparare

Feliezi roșiile și tai ardeiul cubulețe. Le amesteci cu fasolea fiartă, condimentezi cu sare, după gust.

La final, torni uleiul de măsline. Presari pătrunjel sau coriandru tocat, după gust.

image

Salată cu paste

Ingrediente pentru trei porţii

150 g penne integrale 

½ dovlecel 

1 ardei  

150 g fasole verde fiartă 

50 g mazăre fiartă 

1 ceapă roșie 

20 ml ulei de floarea-soarelui 

20 ml ulei de măsline 

sare 

busuioc proaspăt 

Mod de preparare

Fierbi pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgi și le lași la răcit. 

Tai ceapa fideluță și toci dovlecelul și ardeiul. Încingi uleiul de floarea-soarelui în tigaie și călești ceapa, dovlecelul și fasolea verde până scade apa lăsată.

Lași legumele la răcit, apoi le amesteci cu pastele, adaugi mazărea, frunze de busuioc și condimentezi cu sare, după gust. La final, torni uleiul de măsline și omogenizezi. 

FOTO: Shutterstock



Recente

Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg