Ruladă cu gem de căpşuni. Îți trebuie doar 7 ingrediente de bază s-o prepari!

3 decembrie 2025   Rețete

Gemul de căpșuni pregătit din vara trecută revine în preparatele tale dulci preferate cum este și această ruladă. Pentru a te bucura de gustul ei deosebit, ai nevoie de numai șapte ingrediente de bază. Vezi care sunt și în ce constau pașii care îți asigură reușita!

Ingrediente

150 g făină

120 g zahăr

6 ouă

1 plic zahăr vanilat

1 linguriţă praf de copt

1 vârf de cuţit sare

400 g gem de căpşuni

coajă rasă de la 1 lămâie bio, opțional

Te-ar mai putea interesa: Fursecuri cu gem de căpşuni

Mod de preparare

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi le baţi spumă tare cu zahărul şi zahărul vanilat. Separat, freci gălbenuşurile cu un praf de sare, coaja rasă de lămâie, făina cernută cu praful de copt.

Combini cele două compoziţii şi torni amestecul într-o tavă tapetată. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, circa 20 de minute.

Vezi şi: Biscuiţi cu gem de căpşuni şi frişcă

După coacerea blatului, îl scoţi pe un prosop umezit uşor şi rulează pe latura lungă, cu tot cu prosop.

Odată ce s-a răcit, desfaci blatul şi întinzi gemul de căpşuni, în strat uniform. La final rulezi cu grijă.

FOTO: Shutterstock

Mai multe