Dor de vară? Ce spui de o ruladă de bezea cu gem de zmeură?
Gemurile şi dulceţurile preparate în sezonul cald devin vedetele deserturilor care ne bucură când temperaturile încep să scadă şi începe să ne fie dor de soare şi de vacanţe. Îţi propunem o ruladă cu bezea şi gem de zmeură cu care vei aduce zâmbetul pe chipul celor dragi ţie!

Ingrediente pentru 8-10 porţii
4 albuşuri
200 g zahăr
1 linguriţă zeamă de lămâie
1 linguriţă amidon de porumb
zahăr pudră
gem de zmeură
Te-ar mai putea interesa: Plăcintă cu gem de zmeură
Mod de preparare
Baţi albuşurile spumă. Adaugi zahărul, treptat, şi continui să baţi până când obţii o spumă lucioasă şi tare. Încorporezi amidonul şi zeama de lămâie.
Întinzi spuma în strat uniform într-o tavă dreptunghiulară tapetată cu hârtie de copt. Nivelezi şi introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ o jumătate de oră. Laşi la răcit cinci minute.
Vezi și: Cheesecake cu zmeură fără coacere
Scoţi o foaie nouă de hârtie de copt și cerni un strat subțire de zahăr pudră pe hârtie. Răstorni blatul de bezea şi desprinzi hârtia de copt iniţială. Așezi deasupra un prosop umed şi laşi la răcit.
După răcirea blatului, îndepărtezi prosopul umed şi-l acoperi cu gem de zmeură. Rulezi cu grijă. La final, ornezi după imaginaţie şi păstrezi rulada la rece până la momentul servirii.
FOTO: Shutterstock
































