Ruladă de bezea cu fructe de pădure, pentru o imunitate mai puternică

Chiar dacă pare complicat de realizat, o ruladă de bezea este un desert uşor şi apreciat de oricine. Află cum să-l prepari pas cu pas şi vei avea toate şansele să te bucuri de reuşită!

image

Servirea celor dragi un desert cu fructe de pădure este o alegere minunată, cu atât mai mult dacă mănâncă fructe mai rar. Fructele de pădure le aduc un plus de vitamine, îndeosebi C, E, A, care întăresc sistemul imunitar şi-l ajută să lupte cu infecţiile.

Ştiai că 300 g de mure acoperă doza zilnică recomandată de vitamina C, acest fruct fiind recomandat copiilor cu imunitatea scăzută? Coacăzele se numără printre fructele cu cel mai ridicat conţinut de vitamina A şi din acest motiv ar trebui să fie consumată des de cei care au probleme oculare. Această vitamină previne sau întârzie apariţia unor afecţiuni precum cataracta, hipermetropia, infecţiile de la nivelul retinei şi senzaţia de ochi uscaţi.

Mai trebuie să ştii despre zmeură că îţi aduce un plus de antioxidanţi, minerale (potasiu, fosfor, calciu, magneziu) şi vitamine (C,A,E şi B). Este indicată în tratarea anemiei şi în afecţiunile de ficat. Antioxidanţii care se găsesc în zmeură îţi oferă protecţie împotriva radicalilor liberi răspunzători pentru îmbătrânirea prematură a ţesuturilor. Aşadar, ai multe motive să faci mai des preparate dulci cu fructe de pădure!

Ingrediente pentru 8-10 porţii

Pentru bezea:

4 albuşuri

190 g zahăr

1 linguriţă esenţă vanilie

1 linguriţă oţet

1 linguriţă amidon

Pentru umplutură:

250 g mascarpone

175 g iaurt grecesc

50 g zahăr pudră

3 linguri apă de trandafiri, opţional

175 g fructe de pădure

mentă proaspătă, pentru ornat

Te-ar mai putea interesa: Brioşe cu fructe de pădure şi ciocolată albă, un desert pe care toată familia îl va iubi

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul şi tapetezi o tavă de copt. Baţi spumă albușurile până se întăresc. Adaugi, treptat, zahărul și continui până când spuma devine lucioasă. Încorporezi vanilia, oțetul și amidonul.

Întinzi bezeaua uniform în tava de copt și o coci zece minute la foc iute, apoi reduci temperatura şi mai ţii zece minute. Laşi bezeaua să se răcească câteva minute înainte de a o desprinde de pe foaia de copt.

Încearcă şi: Tort de clătite cu fructe de pădure

Până se coace bezeaua, amesteci brânza mascarpone, iaurtul, zahărul și apa de trandafiri. Întinzi compoziţia peste bezea, pui şi fructele, păstrând o parte pentru ornat, apoi rulezi pe lungime, cu grijă. Introduci rulada în frigider două-trei ore. O serveşti cu fructe şi mentă proaspătă.

FOTO: Shutterstock



Recente

Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg