Ruladă de bezea cu fructe de pădure, pentru o imunitate mai puternică

Chiar dacă pare complicat de realizat, o ruladă de bezea este un desert uşor şi apreciat de oricine. Află cum să-l prepari pas cu pas şi vei avea toate şansele să te bucuri de reuşită!

image

Servirea celor dragi un desert cu fructe de pădure este o alegere minunată, cu atât mai mult dacă mănâncă fructe mai rar. Fructele de pădure le aduc un plus de vitamine, îndeosebi C, E, A, care întăresc sistemul imunitar şi-l ajută să lupte cu infecţiile.

Ştiai că 300 g de mure acoperă doza zilnică recomandată de vitamina C, acest fruct fiind recomandat copiilor cu imunitatea scăzută? Coacăzele se numără printre fructele cu cel mai ridicat conţinut de vitamina A şi din acest motiv ar trebui să fie consumată des de cei care au probleme oculare. Această vitamină previne sau întârzie apariţia unor afecţiuni precum cataracta, hipermetropia, infecţiile de la nivelul retinei şi senzaţia de ochi uscaţi.

Mai trebuie să ştii despre zmeură că îţi aduce un plus de antioxidanţi, minerale (potasiu, fosfor, calciu, magneziu) şi vitamine (C,A,E şi B). Este indicată în tratarea anemiei şi în afecţiunile de ficat. Antioxidanţii care se găsesc în zmeură îţi oferă protecţie împotriva radicalilor liberi răspunzători pentru îmbătrânirea prematură a ţesuturilor. Aşadar, ai multe motive să faci mai des preparate dulci cu fructe de pădure!

Ingrediente pentru 8-10 porţii

Pentru bezea:

4 albuşuri

190 g zahăr

1 linguriţă esenţă vanilie

1 linguriţă oţet

1 linguriţă amidon

Pentru umplutură:

250 g mascarpone

175 g iaurt grecesc

50 g zahăr pudră

3 linguri apă de trandafiri, opţional

175 g fructe de pădure

mentă proaspătă, pentru ornat

Te-ar mai putea interesa: Brioşe cu fructe de pădure şi ciocolată albă, un desert pe care toată familia îl va iubi

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul şi tapetezi o tavă de copt. Baţi spumă albușurile până se întăresc. Adaugi, treptat, zahărul și continui până când spuma devine lucioasă. Încorporezi vanilia, oțetul și amidonul.

Întinzi bezeaua uniform în tava de copt și o coci zece minute la foc iute, apoi reduci temperatura şi mai ţii zece minute. Laşi bezeaua să se răcească câteva minute înainte de a o desprinde de pe foaia de copt.

Încearcă şi: Tort de clătite cu fructe de pădure

Până se coace bezeaua, amesteci brânza mascarpone, iaurtul, zahărul și apa de trandafiri. Întinzi compoziţia peste bezea, pui şi fructele, păstrând o parte pentru ornat, apoi rulezi pe lungime, cu grijă. Introduci rulada în frigider două-trei ore. O serveşti cu fructe şi mentă proaspătă.

FOTO: Shutterstock



Recente

Tort de bezea  Sursa foto shutterstock 1717705807 jpg
shutterstock 1926666809 jpg
shutterstock 2182507759 jpg
Paste cu somon si sos pesto  Sursa foto shutterstock 2072087981 jpg
shutterstock 459134560 jpg
shutterstock 1909404049 jpg
shutterstock 2489033395 jpg
shutterstock 2401524207 jpg
b038ea69 ee3f 0217 15a6 d6e5ff90b47d jpg
Tort cu crema de branza, caramel si alune  Sursa foto shutterstock 2174052631 jpg
Bucura te de un zambet perfect cu fatete dentare  Pretul tratamentului un motiv in plus jpg
Activitati care iti reduc varsta biologica  Sursa foto shutterstock 2158025595 jpg
Ciorba de perisoare de curcan  Sursa foto shutterstock 2396590307 jpg
shutterstock 2165596469 jpg
ClickPentruFemei (2) (4) jpg
Tarta cu merisoare si bezea  Sursa foto shutterstock 223955176 jpg
oțet de mere  foto   Shutterstock jpg
Cum maresti eficienta suplimentului de Omega 3 Sursa foto Pixabay  pills 3151089 1280 jpg
Supa de fasole  Sursa foto shutterstock 1036463935 jpg
mănuși  foto   Shutterstock jpg