Ruladă de bezea cu fructe de pădure, pentru o imunitate mai puternică

Chiar dacă pare complicat de realizat, o ruladă de bezea este un desert uşor şi apreciat de oricine. Află cum să-l prepari pas cu pas şi vei avea toate şansele să te bucuri de reuşită!

image

Servirea celor dragi un desert cu fructe de pădure este o alegere minunată, cu atât mai mult dacă mănâncă fructe mai rar. Fructele de pădure le aduc un plus de vitamine, îndeosebi C, E, A, care întăresc sistemul imunitar şi-l ajută să lupte cu infecţiile.

Ştiai că 300 g de mure acoperă doza zilnică recomandată de vitamina C, acest fruct fiind recomandat copiilor cu imunitatea scăzută? Coacăzele se numără printre fructele cu cel mai ridicat conţinut de vitamina A şi din acest motiv ar trebui să fie consumată des de cei care au probleme oculare. Această vitamină previne sau întârzie apariţia unor afecţiuni precum cataracta, hipermetropia, infecţiile de la nivelul retinei şi senzaţia de ochi uscaţi.

Mai trebuie să ştii despre zmeură că îţi aduce un plus de antioxidanţi, minerale (potasiu, fosfor, calciu, magneziu) şi vitamine (C,A,E şi B). Este indicată în tratarea anemiei şi în afecţiunile de ficat. Antioxidanţii care se găsesc în zmeură îţi oferă protecţie împotriva radicalilor liberi răspunzători pentru îmbătrânirea prematură a ţesuturilor. Aşadar, ai multe motive să faci mai des preparate dulci cu fructe de pădure!

Ingrediente pentru 8-10 porţii

Pentru bezea:

4 albuşuri

190 g zahăr

1 linguriţă esenţă vanilie

1 linguriţă oţet

1 linguriţă amidon

Pentru umplutură:

250 g mascarpone

175 g iaurt grecesc

50 g zahăr pudră

3 linguri apă de trandafiri, opţional

175 g fructe de pădure

mentă proaspătă, pentru ornat

Te-ar mai putea interesa: Brioşe cu fructe de pădure şi ciocolată albă, un desert pe care toată familia îl va iubi

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul şi tapetezi o tavă de copt. Baţi spumă albușurile până se întăresc. Adaugi, treptat, zahărul și continui până când spuma devine lucioasă. Încorporezi vanilia, oțetul și amidonul.

Întinzi bezeaua uniform în tava de copt și o coci zece minute la foc iute, apoi reduci temperatura şi mai ţii zece minute. Laşi bezeaua să se răcească câteva minute înainte de a o desprinde de pe foaia de copt.

Încearcă şi: Tort de clătite cu fructe de pădure

Până se coace bezeaua, amesteci brânza mascarpone, iaurtul, zahărul și apa de trandafiri. Întinzi compoziţia peste bezea, pui şi fructele, păstrând o parte pentru ornat, apoi rulezi pe lungime, cu grijă. Introduci rulada în frigider două-trei ore. O serveşti cu fructe şi mentă proaspătă.

FOTO: Shutterstock



Recente

Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg
e1d2eb55a7735811b8523ddc3e0663b5d7 (1) jpg
e1ed72bf6593c6f222ff50df84f10410f1 jpg
anne nygard 0deq4DZy7xw unsplash jpg
Dovleac cu creveti  Sursa foto shutterstock 1943160427 jpg