Ruladă de bezea cu fructe de pădure, pentru o imunitate mai puternică

Chiar dacă pare complicat de realizat, o ruladă de bezea este un desert uşor şi apreciat de oricine. Află cum să-l prepari pas cu pas şi vei avea toate şansele să te bucuri de reuşită!

image

Servirea celor dragi un desert cu fructe de pădure este o alegere minunată, cu atât mai mult dacă mănâncă fructe mai rar. Fructele de pădure le aduc un plus de vitamine, îndeosebi C, E, A, care întăresc sistemul imunitar şi-l ajută să lupte cu infecţiile.

Ştiai că 300 g de mure acoperă doza zilnică recomandată de vitamina C, acest fruct fiind recomandat copiilor cu imunitatea scăzută? Coacăzele se numără printre fructele cu cel mai ridicat conţinut de vitamina A şi din acest motiv ar trebui să fie consumată des de cei care au probleme oculare. Această vitamină previne sau întârzie apariţia unor afecţiuni precum cataracta, hipermetropia, infecţiile de la nivelul retinei şi senzaţia de ochi uscaţi.

Mai trebuie să ştii despre zmeură că îţi aduce un plus de antioxidanţi, minerale (potasiu, fosfor, calciu, magneziu) şi vitamine (C,A,E şi B). Este indicată în tratarea anemiei şi în afecţiunile de ficat. Antioxidanţii care se găsesc în zmeură îţi oferă protecţie împotriva radicalilor liberi răspunzători pentru îmbătrânirea prematură a ţesuturilor. Aşadar, ai multe motive să faci mai des preparate dulci cu fructe de pădure!

Ingrediente pentru 8-10 porţii

Pentru bezea:

4 albuşuri

190 g zahăr

1 linguriţă esenţă vanilie

1 linguriţă oţet

1 linguriţă amidon

Pentru umplutură:

250 g mascarpone

175 g iaurt grecesc

50 g zahăr pudră

3 linguri apă de trandafiri, opţional

175 g fructe de pădure

mentă proaspătă, pentru ornat

Te-ar mai putea interesa: Brioşe cu fructe de pădure şi ciocolată albă, un desert pe care toată familia îl va iubi

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul şi tapetezi o tavă de copt. Baţi spumă albușurile până se întăresc. Adaugi, treptat, zahărul și continui până când spuma devine lucioasă. Încorporezi vanilia, oțetul și amidonul.

Întinzi bezeaua uniform în tava de copt și o coci zece minute la foc iute, apoi reduci temperatura şi mai ţii zece minute. Laşi bezeaua să se răcească câteva minute înainte de a o desprinde de pe foaia de copt.

Încearcă şi: Tort de clătite cu fructe de pădure

Până se coace bezeaua, amesteci brânza mascarpone, iaurtul, zahărul și apa de trandafiri. Întinzi compoziţia peste bezea, pui şi fructele, păstrând o parte pentru ornat, apoi rulezi pe lungime, cu grijă. Introduci rulada în frigider două-trei ore. O serveşti cu fructe şi mentă proaspătă.

FOTO: Shutterstock



Recente

wooden bowl with raw red long grain jasmine white rice rough background jpg
Clatite americane cu spanac  Sursa foto shutterstock 1956818695 jpg
Tort Raffaello  Sursa foto shutterstock 556387186 jpg
Poza de cover  Importanta asigurarii de calatorie in strainatate Ce trebuie sa stii inainte de a pleca Barbat, aeroport, coridor, laptop, rucsac jpg
Supa crema de spanac  Sursa foto shutterstock 1900603345 jpg
Cum sa selectezi telefoanele mobile pentru fotografii uimitoare ghid complet jpg
a bathing ape ss25 cele mai tari lansari de streetwear (1) jpg
Biscuiti cu cocos si crema de caramel  Sursa foto shutterstock 1315504178 jpg
clickpentrufemei ro imam kurniawan qoGdi3R3ekQ unsplash jpg
pexels heyho 6585753 jpg
Chiftele cu spanac  Sursa foto shutterstock 2025214406 jpg
shutterstock 2452382063 jpg
shutterstock 2277522461 (1) jpg
Mulțumim, Daniela, Emilia și Marian! (2) jpg
Beneficiile utilizării unui cap de manechin cu păr natural pentru practica de hairstyling jpg
Ce instrumente nu ar trebui să lipsească din trusa unui tehnician de unghii jpg
Cornuri in doua culori  Sursa foto shutterstock 31163509 jpg
Clatite cu branza si spanac  Sursa foto shutterstock 1415857712 jpg
2148845995 jpg
Organizarea meselor zilnice pentru femeia modernă cum să folosești eficient lada frigorifică jpeg