Ruladă cu gem de mere şi glazură. Nimeni nu se poate opri la o singură porție!
Această ruladă cu gem de mere şi glazură arew toate şansele să devină vedeta sezonului! Îţi arătăm cum s-o prepari de la zero şi nu ai cum să nu mergi la sigur cu ea la orice zi aniversară sau când vrei să-ţi impresionezi rudele!

Ingrediente
Pentru blat:
4 ouă
125 g zahăr pudră
125 g făină
1 plic de zahăr valinat
Pentru gemul de mere:
500 g zahăr
5 mere
200 ml apă
1 vârf de cuţit cuișoare măcinate
zeamă de la ½ lămâie
Pentru glazură:
200 g ciocolată albă
50 g unt
Vezi şi: Ruladă cu frişcă şi căpşuni, desertul perfect. N-ai cum să-i reziști!
Mod de preparare
Bați ouăle întregi cu zahărul apoi încorporezi treptat făina cernută și zahărul vanilat. Tapetezi o tavă, torni compoziția și o dai la copt 15 minute. După coacere, răstorni blatul pe un prosop de bucătărie sau o planşetă și îndepărtezi foaia de copt. Rulezi blatul şi-l laşi la răcit.
Pentru gem, cureţi merele de coajă şi tai miezul felii pe care le treci într-o cratiţă cu apă şi cuişoare. Le ţii pe foc până când se înmoaie merele. Adaugi zahărul. Amesteci până se dizolvă, apoi fierbi amestecul, amestecând din când în când, până se leagă gemul. Spre final, adaugi zeama de lămâie şi amesteci. Laşi la răcit.
Te-ar mai putea interesa: Makowiec, ruladă cu mac, nuci şi fructe uscate
Derulezi blatul şi-l acoperi cu gemul de mere, apoi îl rulezi iar, cu grijă. Pentru glazură, topeşti ciocolata pe baie de aburi, o amesteci cu untul şi o întinzi peste blat. O laşi la frigider câteva ore şi o serveşti ornată după imaginaţie.
FOTO: Shutterstock



































