Ruladă cu struguri albi şi frişcă, deliciul surpriză care îți cucerește familia!

26 septembrie 2025   Rețete

Ştiai că strugurii îţi dau energie? Conţinutul lor bogat în glucide este bine asimilat, mulţumită prezenţei vitaminei B, ceea ce duce la o funcţionare corectă a sistemului muscular şi nervos. Ai toate motivele să-i incluzi într-o ruladă de sezon!

Ingrediente

4 ouă

80 g zahăr

100 g făină

1 praf de sare

1 plic întăritor de frişcă

250 ml smântână pentru frişcă

2 linguri zahăr pudră

100 ml zeamă de portocală

1-2 chiorchine struguri albi

Te-ar mai putea interesa: Mini-tarte cu struguri albi

Mod de preparare

Baţi albuşurile spumă cu praful de sare, adaugi zahărul, apoi gălbenuşurile unul câte unul. Încorporezi făina cu mişcări uşoare. Torni aluatul într-o tavă dreptunghiulară, tapetată şi laşi la copt circa 15 minute. Scoţi blatul pe un prosop umezit. Rulezi cu tot cu prosop şi laşi la răcit.

Vezi şi: Cum să faci dulceaţă din struguri albi. Ponturi să eviţi îngălbenirea ei şi gustul neplăcut

Pentru umplutură, baţi smântâna pentru frişcă, apoi înglobezi întăritorul şi zahărul pudră.

Desfaci cu grijă blatul şi-l acoperi cu frişcă în strat uniform, păstrând puţină pentru decor. Separat, speli strugurii, îi îndepărtezi de pe chiorchine, aşezi boabele unele lângă altele, pe marginea cea mai lungă de unde vei începe apoi să rulezi blatul cât mai strâns posibil. Dai rulada la rece câteva ore. O feliezi înainte de servire. O ornezi cu frişca păstrată şi struguri.

FOTO: Shutterstock

Mai multe