Tort cu struguri şi cremă de brânză. Un desert special de Sfântă Marie Mică
În acest an, pe 8 septembrie, ai mai multe motive să sărbătoreşti, cum are loc atât celebrarea Naşterii Maicii Domnului, cât şi începerea unui nou an şcolar. Îndulceşte ziua tuturor, cu acest tort cu blat de biscuiţi, struguri şi cremă de brânză!

Ingrediente
Pentru blat:
400 g biscuiţi
100 g unt, topit
25 g gelatină
Pentru umplutură:
500 g cremă de brânză
400 ml smântână pentru frişcă
200 g zahăr
Pentru ornare:
200 g struguri albi
fulgi de migdale
afine
Te-ar mai putea interesa: Desert de toamnă: plăcintă italiană cu struguri negri
Mod de preparare
Mărunţeşti biscuiţii şi-i amesteci cu untul topit. Treci amestecul într-o tavă rotundă cu dimensiunea de 26 cm şi pereţii detaşabili. Nivelezi şi presezi cu o lingură sau cu palmele pentru a avea un strat uniform. Introduci tava în frigider.
Pregăteşti gelatina conform instrucţiunilor de pe pachet. Separat, mixezi crema de brânză cu smântâna şi zahărul. Adaugi gelatina hidratată.
Vezi şi: Clafoutis cu struguri roze
După omogenizare, transferi compoziţia peste blatul de biscuiţi. Nivelezi şi reintroduci tava la rece, circa trei ore sau peste noapte. La servire, ornezi cu fulgi de migdale, struguri şi afine.
FOTO: Shutterstock






























