Mini-tarte cu struguri albi, desertul care dă o stare de bine şi îmbunătăţeşte memoria

Elegante şi uşor de servit, mini-tartele cu struguri albi pot reprezenta desertul perfect pentru weekendurile în care te vizitează cei dragi, fie rude, fie amici. Surprinde-i cu acest deliciu de toamnă!

image

Vei iubi aceste mini-tarte cu struguri! Sunt atât de delicioase și atât de ușor de făcut. Poţi folosi aluat din comerţ, dacă vrei să scurtezi timpul de preparare, dar, pentru un gust deosebit, optează pentru pregătirea aluatului în casă. Vei vedea că nu este deloc complicat.

Începe prin a face aluatul, care are nevoie să se odihnească o oră la frigider, timp în care te poţi ocupa de prepararea umpluturii. După coacere, ornezi cu boabe de struguri albi. Iată şi avantajul aceste reţete de desert: fructele rămân în stare crudă, ceea ce le menţine nealterate proprietăţile şi aportul de vitamina C.

Strugurii favorizează buna absorbţie a fierului în corp, normalizează tensiunea arterială, cresc nivelul de antioxidanţi, dau o stare de bine, îmbunătăţesc memoria şi atenţia, aduc un plus de potasiu, magneziu, vitamine (C, B1 şi B2, K, E), cupru, proteineşi fibre.

Ingrediente pentru patru porţii

180 g făină  

50 g zahăr  

¼ linguriţă sare 

100 g unt  

1 ou 

1 linguriţă esenţă de vanilie 

Pentru cremă: 

220 ml smântână  

200 ml lapte 

coajă de lămâie bio 

8 gălbenușuri  

65 g zahăr pudră 

struguri, pentru decor 

1 plic tort-gelee transparent 

Te-ar mai putea interesa: Cheesecake cu struguri şi fulgi de migdale

Mod de preparare

Amesteci făina cu zahăr și sare, adaugi untul rece, tăiat cubuleţe şi omogenizezi. Înglobezi oul și esenţa de vanilie. Împarţi aluatul în patru bucăţi din care formezi bile. Le înveleşti în folie alimentară şi le introduci în frigider pentru o oră. La final, le desfăşori din folie, le aplatizezi şi le aşezi în forme rotunde.

Pentru cremă, pui la fiert smântâna, laptele şi coaja de lămâie. Separat, mixezi gălbenușurile cu zahărul pudră până când se albesc. Torni amestecul de smântână răcorit peste gălbenușuri, amestecând continuu. Strecori crema şi îndepărtezi spuma.

Pui câte un sfert de cremă în fiecare formă. Aşezi formele într-o tavă şi le introduci în cuptor, 30-40 de minute.

Vezi şi: Desert de toamnă: plăcintă italiană cu struguri negri

Ornezi fiecare mini-tartă cu struguri pe care îi acoperi cu tort-gelee preparat conform instrucţiunilor. Presari zahăr pudră pe fiecare mini-tartă. 

FOTO: Shutterstock



Recente

Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg