Mini-tarte cu struguri albi, desertul care dă o stare de bine şi îmbunătăţeşte memoria

Elegante şi uşor de servit, mini-tartele cu struguri albi pot reprezenta desertul perfect pentru weekendurile în care te vizitează cei dragi, fie rude, fie amici. Surprinde-i cu acest deliciu de toamnă!

image

Vei iubi aceste mini-tarte cu struguri! Sunt atât de delicioase și atât de ușor de făcut. Poţi folosi aluat din comerţ, dacă vrei să scurtezi timpul de preparare, dar, pentru un gust deosebit, optează pentru pregătirea aluatului în casă. Vei vedea că nu este deloc complicat.

Începe prin a face aluatul, care are nevoie să se odihnească o oră la frigider, timp în care te poţi ocupa de prepararea umpluturii. După coacere, ornezi cu boabe de struguri albi. Iată şi avantajul aceste reţete de desert: fructele rămân în stare crudă, ceea ce le menţine nealterate proprietăţile şi aportul de vitamina C.

Strugurii favorizează buna absorbţie a fierului în corp, normalizează tensiunea arterială, cresc nivelul de antioxidanţi, dau o stare de bine, îmbunătăţesc memoria şi atenţia, aduc un plus de potasiu, magneziu, vitamine (C, B1 şi B2, K, E), cupru, proteineşi fibre.

Ingrediente pentru patru porţii

180 g făină  

50 g zahăr  

¼ linguriţă sare 

100 g unt  

1 ou 

1 linguriţă esenţă de vanilie 

Pentru cremă: 

220 ml smântână  

200 ml lapte 

coajă de lămâie bio 

8 gălbenușuri  

65 g zahăr pudră 

struguri, pentru decor 

1 plic tort-gelee transparent 

Te-ar mai putea interesa: Cheesecake cu struguri şi fulgi de migdale

Mod de preparare

Amesteci făina cu zahăr și sare, adaugi untul rece, tăiat cubuleţe şi omogenizezi. Înglobezi oul și esenţa de vanilie. Împarţi aluatul în patru bucăţi din care formezi bile. Le înveleşti în folie alimentară şi le introduci în frigider pentru o oră. La final, le desfăşori din folie, le aplatizezi şi le aşezi în forme rotunde.

Pentru cremă, pui la fiert smântâna, laptele şi coaja de lămâie. Separat, mixezi gălbenușurile cu zahărul pudră până când se albesc. Torni amestecul de smântână răcorit peste gălbenușuri, amestecând continuu. Strecori crema şi îndepărtezi spuma.

Pui câte un sfert de cremă în fiecare formă. Aşezi formele într-o tavă şi le introduci în cuptor, 30-40 de minute.

Vezi şi: Desert de toamnă: plăcintă italiană cu struguri negri

Ornezi fiecare mini-tartă cu struguri pe care îi acoperi cu tort-gelee preparat conform instrucţiunilor. Presari zahăr pudră pe fiecare mini-tartă. 

FOTO: Shutterstock



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg