Mini-tarte cu struguri albi, desertul care dă o stare de bine şi îmbunătăţeşte memoria

Elegante şi uşor de servit, mini-tartele cu struguri albi pot reprezenta desertul perfect pentru weekendurile în care te vizitează cei dragi, fie rude, fie amici. Surprinde-i cu acest deliciu de toamnă!

image

Vei iubi aceste mini-tarte cu struguri! Sunt atât de delicioase și atât de ușor de făcut. Poţi folosi aluat din comerţ, dacă vrei să scurtezi timpul de preparare, dar, pentru un gust deosebit, optează pentru pregătirea aluatului în casă. Vei vedea că nu este deloc complicat.

Începe prin a face aluatul, care are nevoie să se odihnească o oră la frigider, timp în care te poţi ocupa de prepararea umpluturii. După coacere, ornezi cu boabe de struguri albi. Iată şi avantajul aceste reţete de desert: fructele rămân în stare crudă, ceea ce le menţine nealterate proprietăţile şi aportul de vitamina C.

Strugurii favorizează buna absorbţie a fierului în corp, normalizează tensiunea arterială, cresc nivelul de antioxidanţi, dau o stare de bine, îmbunătăţesc memoria şi atenţia, aduc un plus de potasiu, magneziu, vitamine (C, B1 şi B2, K, E), cupru, proteineşi fibre.

Ingrediente pentru patru porţii

180 g făină  

50 g zahăr  

¼ linguriţă sare 

100 g unt  

1 ou 

1 linguriţă esenţă de vanilie 

Pentru cremă: 

220 ml smântână  

200 ml lapte 

coajă de lămâie bio 

8 gălbenușuri  

65 g zahăr pudră 

struguri, pentru decor 

1 plic tort-gelee transparent 

Te-ar mai putea interesa: Cheesecake cu struguri şi fulgi de migdale

Mod de preparare

Amesteci făina cu zahăr și sare, adaugi untul rece, tăiat cubuleţe şi omogenizezi. Înglobezi oul și esenţa de vanilie. Împarţi aluatul în patru bucăţi din care formezi bile. Le înveleşti în folie alimentară şi le introduci în frigider pentru o oră. La final, le desfăşori din folie, le aplatizezi şi le aşezi în forme rotunde.

Pentru cremă, pui la fiert smântâna, laptele şi coaja de lămâie. Separat, mixezi gălbenușurile cu zahărul pudră până când se albesc. Torni amestecul de smântână răcorit peste gălbenușuri, amestecând continuu. Strecori crema şi îndepărtezi spuma.

Pui câte un sfert de cremă în fiecare formă. Aşezi formele într-o tavă şi le introduci în cuptor, 30-40 de minute.

Vezi şi: Desert de toamnă: plăcintă italiană cu struguri negri

Ornezi fiecare mini-tartă cu struguri pe care îi acoperi cu tort-gelee preparat conform instrucţiunilor. Presari zahăr pudră pe fiecare mini-tartă. 

FOTO: Shutterstock



Recente

shutterstock 2264857775 jpg
shutterstock 1316292563 jpg
Exercitii pentru barbia dubla  Sursa foto shutterstock 2399863527 jpg
școlar  foto   Shutterstock jpg
Tocana de legume  Sursa foto shutterstock 713004241 jpg
Cum poate magneziul reduce simptomele sindromului premenstrual la femei jpg
Cadou femeie 2448635887 jpg
Metode antistres detoxifiere mentala  Sursa foto shutterstock 2500322713 jpg
shutterstock 2045104589 jpg
shutterstock 2169907187 jpg
Metoda care ajuta aprintii sa si pregateasca rapid copiii de scoala  Sursa foto Pixabay jpg
shutterstock 617788556 jpg
Zacusca de ciuperci  Sursa foto shutterstock 750171562 jpg
Tort de clatite  Sursa foto shutterstock 357884531 jpg
shutterstock 2050732577 jpg
Vitamina care previne tulburarile de memorie  Sursa foto shutterstock 414407089 jpg
Zacusca dovlecei  Sursa foto shutterstock 458289046 jpg
shutterstock 2404914829 jpg
Chec cu afine si fulgi de ovaz  Sursa foto shutterstock 612616646 jpg
shutterstock 2407845029 jpg