Mini-tarte cu struguri albi, desertul care dă o stare de bine şi îmbunătăţeşte memoria
Elegante şi uşor de servit, mini-tartele cu struguri albi pot reprezenta desertul perfect pentru weekendurile în care te vizitează cei dragi, fie rude, fie amici. Surprinde-i cu acest deliciu de toamnă!
Vei iubi aceste mini-tarte cu struguri! Sunt atât de delicioase și atât de ușor de făcut. Poţi folosi aluat din comerţ, dacă vrei să scurtezi timpul de preparare, dar, pentru un gust deosebit, optează pentru pregătirea aluatului în casă. Vei vedea că nu este deloc complicat.
Începe prin a face aluatul, care are nevoie să se odihnească o oră la frigider, timp în care te poţi ocupa de prepararea umpluturii. După coacere, ornezi cu boabe de struguri albi. Iată şi avantajul aceste reţete de desert: fructele rămân în stare crudă, ceea ce le menţine nealterate proprietăţile şi aportul de vitamina C.
Strugurii favorizează buna absorbţie a fierului în corp, normalizează tensiunea arterială, cresc nivelul de antioxidanţi, dau o stare de bine, îmbunătăţesc memoria şi atenţia, aduc un plus de potasiu, magneziu, vitamine (C, B1 şi B2, K, E), cupru, proteineşi fibre.
Ingrediente pentru patru porţii
180 g făină
50 g zahăr
¼ linguriţă sare
100 g unt
1 ou
1 linguriţă esenţă de vanilie
Pentru cremă:
220 ml smântână
200 ml lapte
coajă de lămâie bio
8 gălbenușuri
65 g zahăr pudră
struguri, pentru decor
1 plic tort-gelee transparent
Te-ar mai putea interesa: Cheesecake cu struguri şi fulgi de migdale
Mod de preparare
Amesteci făina cu zahăr și sare, adaugi untul rece, tăiat cubuleţe şi omogenizezi. Înglobezi oul și esenţa de vanilie. Împarţi aluatul în patru bucăţi din care formezi bile. Le înveleşti în folie alimentară şi le introduci în frigider pentru o oră. La final, le desfăşori din folie, le aplatizezi şi le aşezi în forme rotunde.
Pentru cremă, pui la fiert smântâna, laptele şi coaja de lămâie. Separat, mixezi gălbenușurile cu zahărul pudră până când se albesc. Torni amestecul de smântână răcorit peste gălbenușuri, amestecând continuu. Strecori crema şi îndepărtezi spuma.
Pui câte un sfert de cremă în fiecare formă. Aşezi formele într-o tavă şi le introduci în cuptor, 30-40 de minute.
Vezi şi: Desert de toamnă: plăcintă italiană cu struguri negri
Ornezi fiecare mini-tartă cu struguri pe care îi acoperi cu tort-gelee preparat conform instrucţiunilor. Presari zahăr pudră pe fiecare mini-tartă.
FOTO: Shutterstock