Rulouri de vinete cu alune, gata în 30 de minute
Aceste rulouri cu vinete ar putea fi tocmai rețeta care să te scoată din impas când nu mai știi ce să gătești la cină! Descoperă combinația inedită de vinete, rodie și alune de pădure îmbogățită de mirodenii ca boiaua de ardei, feniculul sau coriandrul!
Ingrediente pentru două porții
2 vinete, nu foarte lungi
250 g alune de pădure, crude
coriandru
boia de ardei
fenicul uscat
sare
3 căței de usturoi
30 ml oțet din vin alb
boabe de rodie
pătrunjel
Te-ar mai putea interesa: Rulouri de vinete cu brânză feta. N-ai mai mâncat vinete aşa!
Mod de preparare
Pasezi în blender alunele cu cățeii de usturoi. Adaugi apoi condimentele, după gust, sare, oțetul și torni apă rece cât să se lege compoziția. Tai vinetele pe lung, în felii de 0,5 cm, le sărezi, pe ambele părți, și le lași 20 de minute să iasă amărala.
Le ștergi cu prosoape de hârtie, apoi le ungi cu ulei și le rumenești pe grătarul încins, cinci minute pe fiecare parte.
Vezi și: Tartă cu vinete. Este gata în nu mai mult de o oră
Pui pe fiecare felie umplutură de alune și le rulezi. Le servești cu pătrunjel tocat și boabe de rodie.
FOTO: Shutterstock