Vinete în sos de roșii picant. Reţeta care îți salvează cina
În aproximativ o oră, vei termina de pregătit acest preparat cu vinete și sos de roșii picant, ideal pentru cină. Dacă nu preferi gustul iute, poți renunța la ingredientul care îi conferă iuțimea, sosul Worcestershire.

Ingrediente pentru două porţii
1 vânătă mare
250 ml sos de roșii
1 ardei
1 ceapă
3-4 roșii cherry
sare
piper
oregano
sos Worcestershire
150 g mozzarella
cepșoară
40 ml ulei
Vezi și: Budincă de vinete
Mod de preparare
Încingi cuptorul la 230 °C. Tai vânăta felii de un centimetru, le sărezi pe ambele părți și le lași 20 de minute, pentru a ieși amăreala, apoi le ștergi cu un șervet de hârtie.
Le ungi cu ulei, le condimentezi cu sare și piper, după gust, și le așezi într-o tavă tapetată. Le coci 10-12 minute, apoi le scoți.
Toci ceapa și ardeiul și le călești în ulei trei-patru minute. Combini sosul de roșii cu sare, piper, oregano și sos Worcestershire, după gust. Adaugi sosul peste legumele din tigaie și mai lași să clocotească două minute.
Te-ar mai putea interesa: Reţetă de post. Chiftele de vinete
Pui un strat de sos de roșii într-o tavă, apoi vinetele, un nou strat de sos de roșii și mozzarella rasă. Dai tava la cuptor alte 15 minute, la 170 °C. Servești cu cepșoară tocată și roșii cherry feliate.
FOTOȘ Shutterstock































