Salată de vinete cu ceapă, de nelipsit în timpul postului
Vinetele au aport caloric scăzut şi sunt bogate în substanţe nutritive care îți feresc organismul de bolile sezonului rece. În timpul postului, sunt ideale în preparate diverse, cum este și această salată cu ceapă.

Ingrediente pentru trei porţii
1,5 kg vinete
100 ml ulei de floarea-soarelui
20 ml oțet
2 fire ceapă verde
sare
Te-ar mai putea interesa: Niciodată n-ai mâncat vinete așa! Preparatul care îți schimbă percepția!
Mod de preparare
Speli vinetele și le coci fie în cuptor, fie pe flacăra de la aragaz. Le așezi într-o tavă și le lași la răcorit aproximativ 20 de minute.
Vezi și: Pont pentru prânz: pilaf cu vinete
Le cureți și le lași la scurs, într-o sită din plastic, încă o oră. Le toci cu un tocător din lemn sau din plastic, apoi le freci cu ulei și sare, după gust. Adaugi oțetul și ceapa tocată.
FOTO: Shutterstock
































