Rulouri de vinete cu brânză feta. N-ai mai mâncat vinete aşa!

12 noiembrie 2025   Rețete

Te-ai obișnuit să pui vinete în tocănițe, umplute sau musaca, dar aceste rulouri de vinete cu brânză feta sunt cu totul deosebite. Mai mult, sunt ușor de pregătit într-un timp scurt. Descoperă cum să le faci pas cu pas!

Ingrediente pentru două porții

1 vânătă

30 ml ulei

2 căței de usturoi

sare

piper

1 roșie mare

150 g brânză feta

pătrunjel

Te-ar mai putea interesa: Rulouri cu ouă şi bacon

Mod de preparare

Tai vânăta felii de 0,5 cm, le sărezi pe ambele părți și le lași 20 de minute, pentru a ieși amărala, apoi le ștergi cu un șervet de hârtie. Zdrobești cățeii de usturoi și-i amesteci cu uleiul, apoi adaugi sare și piper, după gust.

Vezi și: Reţetă de post. Chiftele de vinete

Ungi feliile cu uleiul aromat și le rumenești pe grătar cinci minute, pe fiecare parte, până se înmoaie.

Între timp, frămânți brânza feta. Pui pe fiecare felie de vănătă câte o lingură de brânză, o felie de roșie și pătrunjel, apoi le rulezi. Opțional, le poți fixa cu scobitori.

FOTO: Shutterstock

Mai multe