Pont pentru prânz: pilaf cu vinete
Pentru prânz sau cină, ai putea prepara un pilaf cu legume. Dacă îţi doreşti o reţetă deosebită de pilaf, încearcă această variantă pentru care ai nevoie de vinete, roşii şi măsline.
Pilaful clasic nu te mai atrage? Îmbogăţeşte preparatul obişnuit cu vinete, roşii, măsline, suc de roşii! Ştiai că măslinele stimulează fertilitatea şi sistemul reproducător feminin? Se numără şi printre alimentele afrodiziace. Joacă un rol important şi în întărirea sistemului imunitar, sunt bogate în minerale precum calciul, magneziul, potasiul, fierul şi conţin acid oleic, excelent pentru sănătatea inimii. La acestea, se adaugă polifenoli. Măslinele reprezintă o sursă bună de polifenoli care scad nivelul de stres şi îmbunătăţesc memoria. Iată câte motive ai să le adaugi cu generozitate într-un preparat simplu în aparenţă, cum este pilaful!
Ingrediente pentru două porţii
1 vânătă
1 ceapă
2 roșii
100 ml suc de roșii
200 g orez
600 ml supă clară de pui
40 ml ulei
50 g măsline negre
sare
piper
Te-ar mai putea interesa: Salată libaneză de vinete. Cum să prepari delicioasa baba ganoush?
Mod de preparare
Toci vânăta cubulețe și o sotezi cinci minute în uleiul încins, până ce începe să se înmoaie. O scoți, adaugi apoi ceapa tocată și o lași până devine sticloasă.
Pui roșiile tocate, condimentezi cu sare și piper, după gust, orezul, bine spălat, și supa.
Vezi și: Reţetă la cuptor. Vinete condimentate. Bonus: cum să le alegi şi să le scoţi amăreala
Acoperi și lași să fiarbă până se înmoaie orezul, iar apa s-a evaporat. Torni sucul de roșii, pui măslinele, vânăta și mai lași la fiert încă cinci minute.
FOTO: Shutterstock