Salată de paste cu legume. Reţetă de post, perfectă atât pentru prânz, cât și pentru cină
Captează aromele legumelor în această salată rapidă cu texturi grozave. Ceea ce este minunat în cazul acestei salate este că are succes şi în rândul copiilor, nu numai al adulţilor, fiind delicioasă și sănătoasă deopotrivă. Poate fi şi o idee pentru un prânz sau o cină de post.
Încearcă această salată la prânz sau la cină şi răsfățață-te cu aromele sale bogate! Pentru un plus de savoare, ai putea prepara pe grătar legumele pentru salată. Legume la grătar adaugă culoare și o textură uşor crocantă acestei salate. Mai mult, se îmbină perfect cu pastele. Nu uita să adaugi şi doi căței mici de usturoi, zdrobiţi şi frecaţi cu puţin ulei de măsline. Dacă doreşti, mai poţi pune nuci, fulgi de migdale sau seminţe de pin ţinute puţin în cuptor şi amestecate în salată.
Ingrediente pentru trei porţii
300 g paste fusilli
12 roșii cherry
100 g măsline negre
30 ml ulei de măsline
2 căței de usturoi
oregano
sare
piper
Te-ar mai putea interesa: Vrei să dai un alt gust salatei? Schimbă uleiul! Aici ai topul celor mai bune
Mod de preparare
Fierbi pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgi și le lași la răcit.
Feliezi roșiile și zdrobești cățeii de usturoi. Amesteci uleiul cu usturoiul, oregano, sare și piper, după gust, și-l lași la aromat 30 de minute.
Vezi şi: 5 salate care te ajută să slăbeşti. Sunt sănătoase, săţioase şi uşor de preparat
Adaugi pastele, roșiile, măslinele și pătrunjel.
FOTO: Shutterstock