Paste cu ciuperci. Reţetă de post simplă şi delicioasă

Ciupercile cu paste sunt o alternativă la reţeta tradiţională de paste carbonara cu pui şi şuncă, mai ales dacă te-ai decis să ţii Postul Mare.

image

Nici nu-ţi poţi imagina cât de savuros este acest preparat. Pe cât de simplu, pe atât de bun şi reconfortant este. Aromele acestui fel de mâncare se îmbină bine și formează preparatul perfect de primăvară, care este grozav singur sau ca o garnitură.

Ciupercile au puţine calorii, dar sunt bogate în vitamine, minerale și antioxidanți. S-a demonstrat că efectul antiinflamator al ciupercilor creşte eficiența sistemului imunitar. Cercetările au arătat că acestea, în combinație cu exercițiile fizice și alte schimbări ale stilului de viață, te pot ajuta să slăbeşti. După ce li s-a cerut să înlocuiască 20% din consumul de carne de vită cu ciuperci, participanții la o cercetare şi-au redus indicele de masă corporală și circumferința taliei. Mai mult, antioxidanții din ciuperci reduc riscul de hipertensiune arterială și alte tulburări metabolice. Dacă te-am convins să le incluzi mai des în dietă, pune în practică reţeta care urmează!

Ingrediente pentru trei porţii de paste cu ciuperci

400 g ciuperci champignon 

50 ml ulei 

200 ml apă fierbinte 

250 g paste, fără ou 

pătrunjel 

sare 

piper 

Te-ar mai putea interesa: Paste ravioli cu carne şi ierburi aromatice, un preparat pe gustul tuturor

Mod de preparare

Cureți ciupercile și le feliezi. Încingi uleiul în tigaie, adaugi ciupercile, le condimentezi cu sare și piper, după gust, le acoperi și le lași să fiarbă până scad. Torni apoi apa fierbinte, acoperi din nou și lași să fiarbă până se evaporă jumătate din cantitatea de apă. 

Vezi și: Cum faci cele mai delicioase paste de post. Penne cu sos de roşii şi măsline

Separat, fierbi pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Le strecori și le adaugi peste ciuperci. Presari pătrunjel tocat, după gust, acoperi și mai lași să fiarbă cinci minute. 

FOTO: Shutterstock