Terină de legume, viitoarea gustare favorită a familiei tale
Perfectă pentru o gustare de peste zi, picnicuri sau ca antreu la mesele în familie, această terină cu legume are toate șansele să devină preferata ta. Sigur vei pune în aplicare rețeta de mai multe ori.
Ingrediente pentru 6 porții
150 g brânză proaspătă de vaci
150 g cremă de brânză
3 ouă fierte
3 ouă crude
2 morcovi
200 g mazăre, din conservă
2 cepe
30 ml ulei
sare
Te-ar mai putea interesa: Omletă rapidă cu legume
Mod de preparare
Cureți morcovii și-i fierbi 10-15 minute în apă cu sare, apoi îi scurgi și-i lași la răcit înainte să-i toci. Călești ceapa tocată în uleiul încins, până se înmoaie. Amesteci brânza de vaci, bine scursă, cu crema de brânză, ouăle crude, mazărea, morcovii și ceapa. Condimentezi terina cu sare, după gust.
Vezi și: Pachețele cu legume și pui
Pui jumătate din compoziție într-o formă tapetată, apoi așezi ouăle fierte, descojite. Întinzi restul de compoziție și așezi forma într-o tavă umplută pe jumătate cu apă. O dai la cuptor, la 160 °C, 45 de minute, până se rumenește pe deasupra.
FOTO: Shutterstock