Terină de pui cu fistic, deliciul surpriză care îți cucerește familia!
Asociezi fisticul doar cu deserturile? Te va suprinde să observi cât de specială poate fi o terină te pui cu fistic. Pe lângă grăsimi sănătoase, fisticul îţi aduce un plus de antioxidanţi, vitamine B1, B2 şi B6, magneziu, potasiu şi calciu. Ai mai multe motive să încerci şi tu acest preparat!

Ingrediente pentru 5 porții
800 g piept de pui dezosat
1 ceapă
2 căței de usturoi
40 g fistic
2 frunze de salvie
30 ml ulei
sare
piper
Vezi și: Terină cu brânză
Mod de preparare
Încingi uleiul în tigaie și călești ceapa tocată până devine sticloasă. Adaugi usturoiul pisat și mai ții un minut pe foc, apoi dai deoparte. Toci pieptul de pui și-l amesteci cu ceapa călită, sare și piper, după gust. Adaugi frunzele de salvie tocate și fisticul descojit. Încingi cuptorul la 180 °C.
Te-ar mai putea interesa: Quiche cu ton şi spanac, pentru un prânz savuros
Pui compoziția într-o tavă de cozonac, tapetată, și o acoperi cu o hârtie de copt. Așezi tava cu terina într-o tavă de cuptor mai înaltă.
Torni apă cât să umpli pe jumătate tava de cuptor și lași terina la gătit 75 de minute, până când mijlocul este ferm. Îndepărtezi hârtia de copt și lași la răcorit.
FOTO: Shutterstock