Terină de pui cu dovlecei. Secretele pentru care se termină rapid

8 august 2025   Rețete

Nu vei da greş cu această terină de pui şi dovlecei! Va fi gustarea preferată a tuturor. Îţi arătăm ce anume o face atât de savuroasă!

Ingrediente pentru 5 porţii

3 dovlecei medii

400 g carne de pui tocată

100 g brânză tare, rasă

3 ouă

50 g pesmet

30 g griș

100 g mazăre, din conservă

sare

piper

oregano

Te-ar mai putea interesa: Terină de pui cu fistic, deliciul surpriză care îți cucerește familia!

Mod de preparare

Tai capetele de la doi dovlecei și-i razi, apoi îi amesteci cu brânza, ouăle, mazărea, carnea de pui, pesmetul, grișul, oregano, sare și piper, după gust. Aștepți 30 de minute.

Feliezi cât mai subțire dovlecelul rămas și așezi feliile pe marginile unei tăvi de cozonac, inclusiv pe margini. Ai grijă să tapetezi tava înainte. Pui compoziția în tavă și o nivelezi.

Vezi și: Terină de brânză cu dovlecei, sparanghel şi mazăre

Așezi tava într-o formă de cuptor, pe care o umpli pe jumătate cu apă. Dai forma la cuptor, la 200 °C, 70 de minute. Lași terina la răcorit înainte să o feliezi.

FOTO: Shutterstock

Mai multe