Profită de sezonul vinetelor să faci o terină cu paste și vinete!
Vinetele aduc un plus de cremozitate oricărui preparat sărat. Savureză-le și într-o terină cu paste. Îți dezvăluim secretele pregătirii acesteia pentru a evita să iasă amăruie!

Ingrediente pentru șase porții
2 vinete
140 g penne
700 g carne tocată de porc
sare
piper
oregano
cimbru
4 căței de usturoi
3 ouă
Te-ar mai putea interesa: Reţetă de post. Chiftele de vinete
Mod de preparare
Fierbi pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgi. Feliezi cât mai subțire vinetele și sărezi feliile pe ambele părți, apoi lași 30 de minute să iasă amărala. Ștergi feliile cu șervete de hârtie și îmbraci cu ele baza și pe marginile unei forme de cozonac, tapetate cu hârtie de copt.
Vezi și: Terină din ficat de pui, un antreu cu totul special
Amesteci carnea cu ouăle, sare, piper, cimbru și oregano, după gust și usturoiul pisat. Pui trei sferturi din compoziția de carne pe fundul și marginile tăvii, apoi așezi pastele și deasupra pui carnea rămasă. Înfășori forma în hârtie de copt și o introduci într-o tavă plină pe jumătate cu apă. O dai la cuptor, la 180 °C, 70 de minute. Dai deoparte hârtia și mai lași terina alte 15 minute la rumenit.
FOTO: Shutterstock

































