Terină din ficat de pui, un antreu cu totul special
Servită ca antreu la o masă cu familia sau prietenii, la micul-dejun sau gustările de peste zi, terina din ficat de pui va fi preparatul preferat al tuturor, cu siguranţă.
Ingrediente pentru şase porţii
250 g unt
1 ceapă
1 cățel de usturoi
800 g ficăței de pui
2 frunze de dafin
sare
piper
coaja de la 1 lămâie
Te-ar mai putea interesa: Terină cu brânză
Mod de preparare
Toci ceapa și o sotezi în 50 g unt, până se înmoaie, apoi adaugi cățelul de usturoi pisat și, după un minut, pui ficățeii de pui spălați și curățați și încă 25 de grame de unt și frunzele de dafin.
Vezi și: Ficăţei cu sos de smântână la cuptor
Condimentezi cu sare, piper, acoperi și lași ficățeii să se pătrundă. Dacă sunt tari în continuare, după ce s-a evaporat apa lăsată, mai poți turna 100 de ml de apă. Scoți frunza de dafin, pui ficățeii în blender, și-i pasezi împreună cu 50 de grame de unt și sosul lăsat. La final, trebuie să obții o consistență fină. Tapetezi o formă de chec cu folie alimentară, întinzi terina și o dai la rece două-trei ore.
Amesteci untul rămas, la temperatura camerei, cu coaja rasă de lămâie. Răstorni terina, îndepărtezi folia și o îmbraci în unt.
FOTO: Shutterstock