Trataţie dulce. Fursecuri rapide cu susan, ideale la gustările din sezonul rece
La cafeaua de dimineaţă, la gustările de peste zi sau în pacheţul de şcoală, aceste fursecuri cu susan dau energie şi ajung la sufletul celor dragi.
Descoperă cum să prepari rapid fursecuri crocante cu susan! Semințele de susan sunt pline cu nutrienți esențiali, proteine, grăsimi sănătoase, fibre, vitamine, inclusiv cele din complexul B, și minerale (calciu, fier, magneziu, zinc). Toţi aceşti nutrienţi sunt vitali pentru sănătatea generală și pot ajuta la susținerea sistemului imunitar în timpul lunilor de iarnă.
Potrivit medicinii tradiționale chineze, susanul este considerat un ingredient din preparatele culinare care încălzeşte. Iarna, când vremea este rece, consumul de alimente care încălzesc ajută la îmbunătățirea circulației și oferă o senzație de căldură. Semințele de susan sunt bogate în calorii și pot contribui la menținerea nivelului de energie.
Ingrediente pentru 1-2 tăvi
1 ou
100 g zahăr
esenţă de rom
1 vârf linguriţă sare
coaja de la un sfert de lămâie
75 ml ulei
50 ml lapte
300 g făină
½ linguriţă praf de copt
50 g seminţe de susan
Te-ar mai putea interesa: Biscuiţi cu cafea şi fulgi de ciocolată
Cum să faci biscuiţi cu susan
Baţi oul cu zahărul, 5 minute. Adaugi esenţa de rom, sarea, coaja de lămâie, uleiul, treptat, amestecând continuu. Încorporezei laptele, făina şi praful de copt. Împarţi aluatul obţinut în 2 bucăţi şi întinzi foi potrivite ca grosime.
Vezi şi: Biscuiţi cu migdale şi ciocolată
Formezi biscuiţii cu ajutorul unui inel sau a unui pahar cu gura trecută prin făină. Le transferi într-o tavă tapetată, cu grijă să fie distanţate, le presari cu seminţe de susan şi le dai la cuptor, 20 de minute.
FOTO: Shutterstock