Reţeta zilei: biscuiţi cu migdale şi ciocolată
Aceştia sunt cei mai simpli și mai delicioşi biscuiţi cu migdale de casă! Ingredientele sunt simple şi nu ai nevoie de mixer sau să ţii aluatul la rece înainte de coacere.
Inspiraţi de rețeta clasică italiană de amaretti, aceşti biscuiţi cu migdale şi ciocolată sunt moi în centru și au o aromă incredibilă de migdale. Migdalele şi alte tipuri de nuci sunt o alegere excelentă pentru menţinerea sub control a poftelor alimentare. Toate nucile şi alunele sunt surse importante de acizi graşi Omega-3, precum şi de antioxidanţi. Ele pot fi consumate zilnic, atâta timp cât cantitatea este moderată. De fapt, sunt recomandate ca gustare pentru oricine vrea să scape de câteva kilograme.
Ingrediente
120 g unt
100 g zahăr
1 ou
esenţă de vanilie, după gust
125 g făină
1 plic praf de copt
zeama de la un sfert de portocală
½ linguriţă scorţişoară
50 g migdale decojite
50 g tabletă de ciocolată
Te-ar mai putea interesa: Delicatese dulci, de post: cornuri vanilate, cu aromă de migdale
Mod de preparare
Mizezi untul moale cu zahărul. Încorporezi oul şi esenţa de vanilie. Amesteci, separat, făina, scorţişoara şi praful de copt stins cu zeama de portocală. Le treci peste compoziţia cu ou şi omogenizezi.
Tapetezi o tavă dreptunghiulară şi iei cu linguriţa câte puţin din compoziţia de biscuiţi. Laşi distanţă între biscuiţi formaţi.
Vezi şi: Pricomigdalele, un vechi amor
Introduci tava în cuptorul preîncălzit. După circa zece minute, scoţi tava şi pui câte o migdală în mijlocul fiecărui biscuite. Reintroduci tava în cuptor pentru alte circa cinci minute.
Prepari asemănător restul compoziţiei. După răcirea biscuiţilor, îi ornezi cu ciocolată rasă.
FOTO: Shutterstock