Reţeta zilei: biscuiţi cu migdale şi ciocolată

Aceştia sunt cei mai simpli și mai delicioşi biscuiţi cu migdale de casă! Ingredientele sunt simple şi nu ai nevoie de mixer sau să ţii aluatul la rece înainte de coacere.

image

Inspiraţi de rețeta clasică italiană de amaretti, aceşti biscuiţi cu migdale şi ciocolată sunt moi în centru și au o aromă incredibilă de migdale. Migdalele şi alte tipuri de nuci sunt o alegere excelentă pentru menţinerea sub control a poftelor alimentare. Toate nucile şi alunele sunt surse importante de acizi graşi Omega-3, precum şi de antioxidanţi. Ele pot fi consumate zilnic, atâta timp cât cantitatea este moderată. De fapt, sunt recomandate ca gustare pentru oricine vrea să scape de câteva kilograme.

Ingrediente

120 g unt

100 g zahăr

1 ou

esenţă de vanilie, după gust

125 g făină

1 plic praf de copt

zeama de la un sfert de portocală

½ linguriţă scorţişoară

50 g migdale decojite

50 g tabletă de ciocolată

Te-ar mai putea interesa: Delicatese dulci, de post: cornuri vanilate, cu aromă de migdale

Mod de preparare

Mizezi untul moale cu zahărul. Încorporezi oul şi esenţa de vanilie. Amesteci, separat, făina, scorţişoara şi praful de copt stins cu zeama de portocală. Le treci peste compoziţia cu ou şi omogenizezi.

Tapetezi o tavă dreptunghiulară şi iei cu linguriţa câte puţin din compoziţia de biscuiţi. Laşi distanţă între biscuiţi formaţi.

Vezi şi: Pricomigdalele, un vechi amor

Introduci tava în cuptorul preîncălzit. După circa zece minute, scoţi tava şi pui câte o migdală în mijlocul fiecărui biscuite. Reintroduci tava în cuptor pentru alte circa cinci minute.

Prepari asemănător restul compoziţiei. După răcirea biscuiţilor, îi ornezi cu ciocolată rasă.

FOTO: Shutterstock