Simptome comune ale stresului din această perioadă

5 ianuarie 2024   Lifestyle

Stresul se poate manifesta inclusiv în perioada sărbătorilor, când fiecare își dorește să ducă la bun sfârșit tot ce și-a propus. Chiar și după ce petrecerile s-au încheiat, stresul încă se poate resimți, iar următoarele simptome o pot confirma! 

În perioada toamnă-iarnă, nivelul de stres este mai ridicat în rândul femeilor, spun cercetările Asociației Americane de Psihologie. Conform specialiștilor, femeile devin vulnerabile, mai ales, în fața stresorilor din timpul sărbătorilor, precum: gătitul, lipsa timpului pentru cumpărături și cheltuielile. De altfel și întoarcerea la muncă după perioada vacanței de iarnă aduce stres suplimentar.  

Dacă și tu simți că ești mai stresată în această perioadă și te confrunți cu următoarele simptome, este necesar să iei măsurile potrivite pentru a evita complicațiile. 

Acest articol te va ajuta: 5 lucruri pe care le fac femeile pentru a reduce stresul de zi cu zi - Iată cum poți depăși starea de stres apelând la trucuri simple care te binedispun! 

Cum se poate manifesta stresul? 

Îți dai seama că ești stresată dacă ai experimentat cel puțin unul dintre următoarele simptome: 

  1. Dureri de cap - Stresul este un factor declanșator al durerilor de cap și al migrenelor, în special la copii și adulți tineri. Durerea poate fi resimțită și ca o presiune în ambele părți ale capului sau ca un disconfort pe o singură parte a capului sau spre zona gâtului. Pentru a combate durerile de cap provocate de stres, menținerea unui program regulat de somn, exercițiile fizice și consumul alimentelor sănătoase sunt necesare. 
  2. Pierderea părului - Este normal să pierdem zilnic în jur de 50-100 de fire de păr, dar dacă te confrunți cu pierderi de păr mai mari, stresul poate fi o cauză. În acest caz, dieta bogată în proteine, un test pentru deficit de vitamine și consultul unui dermatolog te vor ajuta. 
  3. Tulburări de somn - Aproximativ 46% dintre oameni dorm mai prost în timpul sărbătorilor de iarnă, spune un sondaj al „Amerisleep”. Dacă și tu te-ai confruntat cu tulburări de somn și încă nu ți-ai intrat în ritmul normal, este bine să faci o baie fierbinte înainte să culcare, să eviți cofeina după ora 16:00, mesele grele și să faci sport regulat. De asemenea, meditează, culcă-te și trezește-te la aceleași ore. 

Sursă foto: Shutterstock  

Mai multe