5 lucruri simple pe care le poţi face pentru încetinirea îmbătrânirii

Simpla schimbare a unor obiceiuri te poate ajuta să-ţi păstrezi tinereţea mai mult timp. Cercetările au stabilit că există anumite lucruri pe care le poți face pentru a frâna procesul de îmbătrânire.

image

De la schimbarea dietei, până la renunțarea la obiceiurile toxice și chiar concentrarea pe menţinerea sănătăţii unor părți ale corpului la care nu te-ai fi gândit că îţi asigură un aspect tânăr, știința a dovedit, după cum arată Bestlifeonline, că următorii pași ajută la întârzierea instalării bătrâneţii. Include-le în rutina ta începând chiar de azi pentru a te bucura de un aspect de invidiat!

Bea mai multă apă

Hidratarea este una dintre modalitățile cheie de a încetini îmbătrânirea. Clinica Mayo explică faptul că apa ajută la eliminarea toxinelor prin urinare, transpirație și mișcări intestinale, menține temperatura corporală normală, lubrifiază articulațiile și ajută la protejarea țesuturilor sensibile.

Redu stresul

Stresul cronic poate să accelereze procesul de îmbătrânire. În urma unui studiu, s-a descoperit că telomerii din celulele persoanelor cu stres cronic se scurtează mai repede. Stresul a mai fost corelat cu predispoziţia la inflamații, de aceea, reducerea nivelului de stres este o modalitate de a preîntâmpina apariţia inflamaţiilor. Dacă ziua ta este stresantă, ia o pauză şi ieși la o plimbare scurtă, fă câteva exerciții de respirație, telefonează unui prieten sau urmărește un videoclip amuzant.

Te-ar mai putea interesa: Cum să-ţi întinereşti tenul? Iată secretul!

Dormi mai mult

Somnul oferă celulelor posibilitatea de a se reface. Potrivit Fundației pentru somn din Marea Britanie, odihna suficientă stimulează starea de spirit şi slăbitul, susţine sănătatea inimii, reglează glicemia, îmbunătățește funcția mentală, îți restabilește sistemul imunitar, combate stresul.

Modifică dieta

Ai obiceiul să mănânci mai multe alimente procesate sau cu zahăr? S-ar putea să accelerezi procesul de îmbătrânire. Nu numai că cercetările au descoperit că nutrienții adecvaţi susţin buna funcţionare a creierului, s-a descoperit că dietele care se concentrează pe alimente întregi și proaspete, cum ar fi dieta mediteraneană, încetinesc progresia îmbătrânirii.

Mai mult, dezvoltarea bacteriilor bune din intestine te protejează de bolile corelate cu avansarea în vârstă, cum ar fi demența. Echilibrarea microbiomului prin anumite alimente, vitamine și nutrienți poate fi o modalitate simplă și ușoară de a încetini procesul de îmbătrânire.

Vezi și: Cum se schimbă nevoile tenului de la o vârstă la alta

Ai mai multă grijă la igiena dentară

Grija pentru igiena dentară nu numai că îţi menține dinții frumoşi, ci previne şi problemele legate de vârstă, ca bolile cardiovasculare, accidentul vascular cerebral și diabetul. Studiile recente au legat bolile gingiilor de un risc mai mare de demență și Alzheimer, deci nu uita să foloseşti zilnic periuţa şi pasta, aţa dentară, lavajul bucal şi să clăteşti cu apă de gură de câteva ori pe săptămână

FOTO: Shutterstock