Ai mulți prieteni și totuși te simți singur? Iată care sunt explicațiile!

Sentimentul de singurătate poate să apară, deși în jurul nostru avem multe persoane cu care socializăm. Stresul, anxietatea socială și lipsa conexiunii autentice sunt câteva dintre motivele din cauza cărora ne putem confrunta cu acest lucru. 

image

Pare a fi o contradicție, însă se poate întâmpla să te simți singur, deși ai alături persoane care doresc să comunice cu tine. Ai crede că în era conexiunii rapide, prin intermediul rețelelor de socializare și telefoanelor mobile, este ușor să te conectezi cu alții, însă adevărul este altul. 

Citește și: Cel mai însingurat om din lume. A supraviețuit 26 de ani după ce tribul lui a fost otrăvit 

Cu această senzație de singurătate se confruntă multe persoane. Spre exemplu, un studiu realizat de „Cigna Group” arată că 58% dintre adulții din Statele Unite ale Americii sunt afectați de singurătate. Totuși, de ce apare acest sentiment dacă putem interacția rapid cu alții? 

Lipsa conexiunii autentice 

Cunoști mulți oameni, dar nu îi consideri prieteni adevărați? Asta pentru că nu simți că te poți conecta cu ei la un nivel profund și autentic. Dacă relațiile tale sunt superficiale sau bazate doar pe activități de socializare, este posibil să te simți singur. 

Gândul spre o anumită persoană

Să te afli într-o cameră plină de oameni poate fi o provocare când tânjești să fii în compania unei anumite persoane. Acest lucru se poate întâmpla după o despărțire, deoarece ești obișnuit cu relația pe care ai avut-o cu acea persoană. 

Lipsa suportului emoțional 

Chiar dacă ai multe persoane în jurul tău, este posibil să nu simți să te deschizi profund în fața lor și, prin urmare, să nu primești sfaturile potrivite atunci când ești dezamăgit sau când ai nevoie de ajutor. Dacă descoperi că îți lipsește un sprijin pozitiv în viață, te poți implica într-o comunitate asociată cu unul dintre hobby-urile tale preferate. Spre exemplu, voluntariatul este o modalitate de a întâlni oameni cu suflet bun și gânduri similare. 

Stres și anxietate 

Sentimentul de singurătate poate fi indus de către anxietatea socială cu care te poți confrunta atunci când ești în mijlocul unui grup de prieteni. Sentimentul de judecată sau de neînțelegere poate contribui la această stare. De asemenea, dacă îți bazezi stima de sine pe aprobarea și validarea celor din jurul tău poți să te simți singur când alții nu îndeplinesc așteptările tale.

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg