Trucuri care te ajută să păstrezi fructele proaspete mai mult timp

22 iunie 2024   Lifestyle

Pentru a păstra fructele proaspete cât mai mult timp, este bine să le depozitezi la temperaturi corespunzătoare și să ții cont de aceste trucuri. Află cum prelungești termenul de valabilitate al fructelor!  

Fructele sunt, de obicei, primele alimente care se strică după ce ai ajuns acasă de la cumpărături, iar pentru a le menține proaspete cât mai mult timp, este bine să le speli cu suc de lămâie. Aciditatea sucului de lămâie previne deteriorarea, prin urmare aplică acest truc, în special, pe fructe care se strică repede, așa cum sunt cele coapte. Tot ce trebuie să faci, este să amesteci 1 lingură de suc de lămâie cu 1 cană cu apă și să înmoi fructele în acest lichid. Poți folosi inclusiv suc de portocale, de lime sau ananas! 

Citește și acest articol: Top 5 cele mai sănătoase fructe. Câte fructe este indicat să mănânci pe zi 

Aruncă fructele stricate! 

Te vei putea bucura de fructe proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp dacă vei îndepărta orice urmă de mucegai de pe ele înainte să le depozitezi în frigider. Dacă fructele sunt moi, este indicat să le consumi pe loc, după ce le-ai spălat, deoarece acestea se strică primele dacă vor fi puse în frigider.

Depozitează-le separat! 

Pentru a păstra fructele proaspete mai mult timp, este indicat să le depozitezi în funcție de cantitatea de gaz, numit etilenă, pe care o eliberează. Etilena duce la deteriorarea prematură a fructelor, iar pentru că bananele, pepenele galben, merele, piersicile și avocado eliberează acest gaz, este necesar să le depozitezi separat de alte fructe. 

Vezi și acest articol: Ferește-te de pesticidele de pe piață! Cum speli corect legumele și fructele 

Pe unele lasă-le la temperatura camerei! 

Știai că unele fructe vor avea gust mai bun dacă le vei depozita la temperatura camerei? De exemplu, grepfrutul, portocalele, pepenele verde și lămâile se încadrează în această categorie. Dacă nu sunt suficient de coapte, le poți pune pe blat, apoi le poți muta în frigider odată ce sunt în stadiul de coacere dorit. 

Sursă foto: Shutterstock  

Mai multe