Câte banane ar trebui să mănânci zilnic pentru a-ţi normaliza tensiunea arterială

O dietă echilibrată conţine fructe care sunt considerate super-alimente şi care susţin buna funcționare a organismului, normalizează glicemia şi tensiunea arterială. Bananele se numără printre acestea şi, în ciuda efectelor benefice avute asupra sănătăţii cardiovasculare, ar trebui consumate cu moderaţie.

image

Surse excelente de potasiu și zaharuri naturale, bananele sunt esențiale pentru organism, dar este important de reținut că un consum excesiv poate duce la efecte nedorite, după cum arată Cronista. Totuşi, numărul de banane pe care le poți mânca într-o singură zi depinde de mai mulți factori, ca vârsta, sexul sau nivelul de activitate fizică.

Numărul de banane permis zilnic

Acest fruct reprezintă o sursă excelentă de energie naturală datorită conținutului bogat în fructoză, zaharoză și glucoză. Cu toate acestea, este important de reținut că un consum excesiv poate crește nivelul zahărului din sânge, crescând astfel riscul de diabet de tip 2. De asemenea, poate provoca probleme digestive, precum balonare, flatulenţă, diaree, mai ales la persoanele cu sensibilitate la sorbitol, un tip de zahăr prezent în banane.

În general, se recomandă una sau două banane pe zi pentru adulţii sănătoşi. La unele persoane, cum sunt sportivii sau persoanele cu activitate fizică intensă, este posibilă creșterea aportului de banane pentru a recupera caloriile și mineralele pierdute în timpul efortului.

Te energizează

Bananele sunt o sursă excelentă de carbohidrați digerabili rapid, oferindu-ţi energie rapid. Cercetătorii au constatat că bananele pot îmbunătăți performanța sportivă, oferind o sursă de energie.

Citeşte şi: De ce vedem în piețe banane agățate de cârlige. Trucul are legătură cu prospețimea fructelor!

Îţi dau un plus de potasiu

Bananele sunt bogate în potasiu, un mineral esențial pentru menținerea sănătății cardiovasculare. S-a observat un risc scăzut de deces din cauza bolilor de inimă la cei care aveau o dietă bogată în potasiu.

Îmbunătățesc digestia

Bananele sunt o sursă excelentă de fibre, necesare pentru menținerea sănătății digestive. Fibrele din banane ajută la reglarea tranzitului intestinal, previn constipația şi ajută la absorbția elementelor nutritive din alimente.

Te-ar mai putea interesa: Dieta cu banane, în care trebuie să incluzi şi coaja. Nutriţionist: "Se consumă fierte"

Au efect antiinflamator

Aceste fructe conţin şi antioxidanți precum vitamina C și mangan, cu rol important în apărarea împotriva efectelor radicalilor liberi. S-a observat că un consum moderat de banane poate contribui la reducerea inflamației.

FOTO: Shutterstock



Recente

Tarta de afine  Sursa foto shutterstock 1806091114 jpg
clickpentrufemei (3) jpg
Chec cu dovlecei  Sursa foto shutterstock 110261372 jpg
2897 jpg
Cheesecake cu lamaie la pahar  Sursa foto shutterstock 464383022 jpg
wooden bowl with raw red long grain jasmine white rice rough background jpg
Clatite americane cu spanac  Sursa foto shutterstock 1956818695 jpg
Tort Raffaello  Sursa foto shutterstock 556387186 jpg
Poza de cover  Importanta asigurarii de calatorie in strainatate Ce trebuie sa stii inainte de a pleca Barbat, aeroport, coridor, laptop, rucsac jpg
Supa crema de spanac  Sursa foto shutterstock 1900603345 jpg
Cum sa selectezi telefoanele mobile pentru fotografii uimitoare ghid complet jpg
a bathing ape ss25 cele mai tari lansari de streetwear (1) jpg
Biscuiti cu cocos si crema de caramel  Sursa foto shutterstock 1315504178 jpg
clickpentrufemei ro imam kurniawan qoGdi3R3ekQ unsplash jpg
pexels heyho 6585753 jpg
Chiftele cu spanac  Sursa foto shutterstock 2025214406 jpg
shutterstock 2452382063 jpg
shutterstock 2277522461 (1) jpg
Mulțumim, Daniela, Emilia și Marian! (2) jpg
Beneficiile utilizării unui cap de manechin cu păr natural pentru practica de hairstyling jpg