Câte banane ar trebui să mănânci zilnic pentru a-ţi normaliza tensiunea arterială

O dietă echilibrată conţine fructe care sunt considerate super-alimente şi care susţin buna funcționare a organismului, normalizează glicemia şi tensiunea arterială. Bananele se numără printre acestea şi, în ciuda efectelor benefice avute asupra sănătăţii cardiovasculare, ar trebui consumate cu moderaţie.

image

Surse excelente de potasiu și zaharuri naturale, bananele sunt esențiale pentru organism, dar este important de reținut că un consum excesiv poate duce la efecte nedorite, după cum arată Cronista. Totuşi, numărul de banane pe care le poți mânca într-o singură zi depinde de mai mulți factori, ca vârsta, sexul sau nivelul de activitate fizică.

Numărul de banane permis zilnic

Acest fruct reprezintă o sursă excelentă de energie naturală datorită conținutului bogat în fructoză, zaharoză și glucoză. Cu toate acestea, este important de reținut că un consum excesiv poate crește nivelul zahărului din sânge, crescând astfel riscul de diabet de tip 2. De asemenea, poate provoca probleme digestive, precum balonare, flatulenţă, diaree, mai ales la persoanele cu sensibilitate la sorbitol, un tip de zahăr prezent în banane.

În general, se recomandă una sau două banane pe zi pentru adulţii sănătoşi. La unele persoane, cum sunt sportivii sau persoanele cu activitate fizică intensă, este posibilă creșterea aportului de banane pentru a recupera caloriile și mineralele pierdute în timpul efortului.

Te energizează

Bananele sunt o sursă excelentă de carbohidrați digerabili rapid, oferindu-ţi energie rapid. Cercetătorii au constatat că bananele pot îmbunătăți performanța sportivă, oferind o sursă de energie.

Citeşte şi: De ce vedem în piețe banane agățate de cârlige. Trucul are legătură cu prospețimea fructelor!

Îţi dau un plus de potasiu

Bananele sunt bogate în potasiu, un mineral esențial pentru menținerea sănătății cardiovasculare. S-a observat un risc scăzut de deces din cauza bolilor de inimă la cei care aveau o dietă bogată în potasiu.

Îmbunătățesc digestia

Bananele sunt o sursă excelentă de fibre, necesare pentru menținerea sănătății digestive. Fibrele din banane ajută la reglarea tranzitului intestinal, previn constipația şi ajută la absorbția elementelor nutritive din alimente.

Te-ar mai putea interesa: Dieta cu banane, în care trebuie să incluzi şi coaja. Nutriţionist: "Se consumă fierte"

Au efect antiinflamator

Aceste fructe conţin şi antioxidanți precum vitamina C și mangan, cu rol important în apărarea împotriva efectelor radicalilor liberi. S-a observat că un consum moderat de banane poate contribui la reducerea inflamației.

FOTO: Shutterstock



Recente

polipii pe colon jpg
Laptele cu mirodenii regleaza glicemia si digestia  Sursa foto shutterstock 1843827337 jpg
pesticide jpg
Piept de pui cu spanac  Sursa foto shutterstock 1880367337 jpg
Dexcom ONE Romania jpg
clickpentgrufemei ro jpg
Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg